Audi 2020: AUDI Q2 : ultrasoon hoge pieptoon bij 2200 toeren

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 999, Vermogen (kw): 85

Hallo, sedert een maandje ben ik de trotse bezitster van een nieuwe Audi Q2. Echter opvallend is het ultrasoon hoge pieptoon tijdens het rijden. Het geluid begin ook steevast bij 2200 toeren, daarna verdwijnt het geluid weer. De toon komt voor bij elke snelheid maar steeds vanaf 2200 toeren en is waanzinnig irritant. De pieptoon kan je vergelijken als de hoge pieptoon bij een gehoortest. Ook bij het uitschakelen van de motor/contact hoor je bij het " nadraaien" van de motor eveneens een hoge pieptoon. Bij de garage horen ze niks en vinden ze voor de rest alles normaal . Iemand die weet hoe ik dat irritant hoog pieptoontje kan elimineren ( oorzaak) ????

Nath

Geplaatst door Nath , lid sinds 1 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Zet de airco eens uit , kijk of dat verschil maakt , verder zit er garantie op , ze hebben een technisch specialist bij pon, die zou er eens na kunnen kijken , zorg dan dat dat deze niet doof is , als u het wel hoort maar de monteur niet selectief gehoor !

Nath, 1 jaar geleden

Hallo kaleido ....eerst en vooral bedankt voor uw reactie. Het ultrasoon piepgeluid is hoorbaar zonder radio/airco/.... Het is me daardoor juist opgevallen toen ik in alle rust om 5 uur s'morgens naar mijn werk wou rijden. Heb ook speciaal mijn partner met de Audi laten rijden, en
ook hij ervaarde het piepgeluid... enkel de garage dus niet. Ondertussen vastgesteld dat het altijd bij 2200 toeren is, en dat er ook steeds bij het uitschakelen van de motor een pieptoon aanwezig is. Maar volstrekt normaal volgens de garage 🤔🤨

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Dit soort geluiden storingen zijn vaak lastig te lokaliseren, een vacuumslang , intercooler slang is een optie .

Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

Deze auto zit volop in de garantie, dus beter de dealer laten zoeken, net zo lang tot het gevonden is en niet zelf gaan expirimenteren.
Desnoods naar een andere dealer gaan.

Willem./, 1 jaar geleden

Hoi Nath, ik heb precies hetzelfde! Zijn ze er inmiddels achter gekomen wat het was? Bedankt alvast voor jouw reactie!

harry4203 PRO, 1 jaar geleden

Ben er ook wel eens naar aan t zoeken geweest, het lijkt wel uit het inlaatspruitsuk te komen, maar ze doen het bijna allemaal. de ene berijder hoort t wel en de andere niet. ben bang dat het een producteigenschap is.

Nath, 1 jaar geleden

Hallo allen .... volgens Audi is dat gewoon normaal en te wijten aan de turbo. Zet nu altijd airco/verwarming of radio aan om mij niet te ergeren aan dat hoge toontje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.