Audi A3: Auto A3 importeren uit de VS

Bouwjaar: 2015, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 165

Woon momenteel in de VS en wil graag Audi A3 2.0T Premium Plus Quattro AWD NAV & Sport PKG meenemen naar NL. Hoor graag of en welke mogelijke problemen bij keuring RWD of onderhoud van de auto te verwachten zijn? Kortom, weet iemand uit ervaring wat de verschillen zijn tussen de A3 die in NL en de VS wordt verkocht?

[url=http://postimage.org/][img]http://s16.postimg.org/mp8pd5woh/a3engin...[/img][/url]
[url=http://postimg.org/image/y456hs90x/][img]http://s16.postimg.org/y456hs90x/audia3....[/img][/url]

jan39

Geplaatst door jan39 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Als je de auto als verhuisgoed invoert valt het mee met de kosten, anders kan het met de keuring en de belastingen erg prijzig worden.
Hier vindt je wel wat informatie:
https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/N...
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/co...

kaleido 1 (1630) PRO, 8 jaar geleden

Auto dient voor de nederlandse wetgeving , ook aangepast te worden oa qua verlichting.
Is de auto ooit in deze uitvoerring geleverd in nederland ?
Niet , dan is het lastig om een type goedkeurring te krijgen.
Dit gehad met een A8
Deze was in duitsland wel geleverd in de betreffende uitvoerring , eerst in duitsland een brief erbij geregeld , dan staat hij in Europa geregistreerd en krijg je in nederland ook een kenteken , EU regeling.
Met andere woorden , even goed uitzoeken waar je tegenaan kunt lopen.

jan39 (0), 8 jaar geleden

De 2.0l TFSI motor maakt dat deze A3 sedan niet in deze uitvoering in NL wordt geleverd. Zo komt de 2.0l alleen voor in de A3 S3 uitvoering. Ik ga binnenkort met RWD bellen. Is er iemand die weet of de (satelliet)radio en navigatie is te gebruiken in NL en/of wat de kosten zijn om dashboard van Miles/hour naar KM/H om te bouwen?

Highway (135) PRO, 8 jaar geleden

Als je bedoel sirius dan denk ik niet. Op je dashboard staat toch ook de KM voor de snelheid? en de mails even omrekenen voor de beurt. Ik heb bij volvo gewerkt en daar kregen we soms volvo's uit de USA . Probleem met volvo radio was dat hij frequentie over sloeg, dus bijvoorbeeld 100.7 kon je hem niet opzetten. De radio pakte 100.6 of 100.8 dit was op te lossen bij Volvo met software.

hellbat (0) PRO, 8 jaar geleden

Bij VAG kunnen ze ook een heleboel met software, verwacht niet dat dit een probleem wordt met die radio.

jan39 (0), 8 jaar geleden

Uitgaande dat RWD auto (Audi A3 2.0l TFSI) goedkeurt, zijn er dan nog problemen te verwachten bij de garage als ik daar onverhoopt terecht mocht komen? Audi A3 met 2.0l TFSI (benzine) motor is namelijk niet in Nederland leverbaar. Of is het dezelfde motor die in de Audi A3 S3???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.