Audi S6: Automaat in S6 schakelt ongewenst terug en blijft hangen in 3

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.2 V8

Hallo,

Ik heb sinds kort een Audi S6 avant uit 1995 met flink wat km's. Het is een prima auto en loopt heerlijk. Ik heb echter een probleem met de automaatbak.

Als ik gewoon in zn 4 op de weg rijdt met 120 km/uur dan schakelt de automaat soms plots terug naar 3 zonder dat ik het gas in trap. Hij blijft dan hinderlijk in die derde versnelling hangen. Als ik gas geef tot 150 km/uur ook dus. Hij schakelt dan niet meer op naar 4 en vaak moet ik dan veel remmen/gas geven tot ie hem toevallig weer in 4 gooit. Warm of koude motor maakt geen verschil.

Als ik rustig 80 rijdt schakelt hij zeer rustig en beheerst op naar 4 en is er geen enkel probleem. Op de snelweg gedraagt hij zich 'anders' en dit ervaar ik als zeer hinderlijk.

Hoe kan ik dit probleem oplossen? Alvast bedankt!

Johan_S6

Geplaatst door Johan_S6 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi S6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Johan_S6 (0), 8 jaar geleden

Ben erachter gekomen dat dit alleen bij hogere snelheden is. Als ik niet harder dan 80 rijdt dan schakelt hij zeer rustig en beheerst naar zijn 5 zonder terug te schakelen.

Heeft het dan misschien met het gaspedaal te maken?

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Hij gaat terug naar de drie omdat er een storing optreed.
De bak gaat in noodloop,uit laten lezen.

Johan_S6 (0), 8 jaar geleden

Afspraak staat om uit te lezen. Ik hou jullie op de hoogte. Bedankt alvast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi S6 of stel zelf een nieuwe vraag.