Audi A4-Avant: Controle lampje uitroepteken + piepjes

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.6 V6 ABC

Sinds een maand ofzo gaat soms (niet altijd) direct na het starten het controlelampje met uitroepteken 3x knipperen met ook 3x een piepsignaal. Weet iemand waar dit op kan duiden? Wat voor sensoren zitten hier allemaal aangesloten? Ik weet alleen van de remvloeistofniveau sensor, maar niveau is nog goed en vloeistof zelf is onlangs nog gemeten en goed bevonden.

Nog wat historie, allemaal nadat het probleem zich al voordeed:
Mijn linker achter handrem heeft een tijdje vastgezeten, maar deze is onlangs weer netjes gangbaar gemaakt en de remblokker achter zijn net vervangen. Remblokken voor zijn gecontroleerd er hebben nog voldoende vlees. De stofhoezen van de homokineten voor zijn onlangs ook vervangen, en de garage zei dat de abs sensor wat vettig was en heeft die vervolgens ook schoongemaakt.

Helaas heeft dit alles niet mogen baten voor wat betreft het indicatielampje en piepsignaal. Heeft iemand hier ideeën voor of weet iemand waar die indicatie op zou moeten duiden?
Dank bij voorbaat

Coolname

Geplaatst door Coolname (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

erwinvn (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb t probleem wel vaker meegemaakt. Kan komen door een zwakke accu. Als tijdens het starten de accuspanning wat te laag word kan er een abs melding komen. Probeer t eens met een nieuwe accu of effe een startaccu er bij op, zodat de accu spanning niet te laag word. succes. Hoor graag t resultaat.

Coolname (0), 15 jaar geleden

Dank je Erwin voor deze suggestie. Dat zou het wel eens kunnen zijn. Het controleren is alleen nogal lastig, want het indicatielamp en geluidssignaal komen slechts af en toe te voorschijn. Dus even uitproberen is geen optie, dan zou ik echt op goede gok een nieuwe accu moeten kopen en die langere tijd uitproberen. Ik zal sowieso mijn accu binnenkort even laten checken. Wat ik wel nu al gedaan heb is de accuspanning gemeten. Tijdens normaal bedrijf is deze goed (12V bij motor uit en 14,5V bij motor aan), maar als ik start daalt de spanning tijdens het starten zelf naar 9,5V. Ik kan me een spanningsdaling voorstellen bij zo'n grote last als een zware startmotor, maar is een daling tot 9,5V normaal? Bij welke spanning gaat de ABS storen?

P.S. Het ABS lampje gedraagt zich wel normaal (2 sec aan bij contact aan en daarna permanent uit; hoort zo volgens mij). Het lampje dat soms samen met piepsignaal oplicht tijdens starten is uitroepteken, zoiets: ((!))

Bij voorbaat wederom dank voor antwoorden of suggesties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk dat je accu is overleden.

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij welke spanning gaat de ABS storen?

Ik heb geen exacte gegevens voor Audi, maar bij Opel geeft een ABS een foutcode indien de spanning onder de 9,0 Volt komt bij het starten.
Andere ABS-systemen zullen ook wel rond die grens zitten. De 9,5 Volt die je meet tijdens starten is wel redelijk dicht bij de grens.

Coolname (0), 15 jaar geleden

Ik heb mijn accu zojuist laten testen bij de garage. Daar zeggen ze wel dat hij toch nog wel redelijk is en in principe nog niet aan vervanging toe zou zijn.

Zijn er nog meer mogelijke oorzaken voor zover iemand weet?

P.S. het is niet het ABS lampje dat gaat branden, maar het uitroepteken, 3x samen met een piep en daarna gaat het weer uit en werkt alles goed.......

Audidriver73 (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb je hem al eens laten uitlezen op foutcodes ?

Coolname (0), 15 jaar geleden

jip, geen foutcodes..... :-(
Komen waarschijnlijk alleen als het probleem zich ook daadwerkelijk voordoet, en dat is maar heel soms.

Maar dat oplichten met 3x piep, dat zou toch iets specifieks moeten betekenen dacht ik..........?

Audidriver73 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb vorig jaar een keer of 3 ook een rood uitroepteken gehad na het starten met de tekst bremse, ook diverse keren uitgelezen, geen foutcodes.

Nadat ik de remblokken voor had vervangen heb ik het vreemd genoeg niet meer gehad, deze waren nog wel goed, misschien dat de slijtage indicator met vocht problemen gaf. Ik had het ook altijd in de winter, in de zomermaanden nooit problemen mee gehad.

PetervdW (0), 15 jaar geleden

correctie (sorry, had hier net verkeerd bericht getypt). Dit negeren dus ajb.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Als alles goed werkt lekker doortorren.
Als het echt een probleem word krijg je vanzelf een permanente melding.

Coolname (0), 15 jaar geleden

Dank jullie voor deze toevoegingen. Remblokken: wellicht is dat hier ook het probleem. Blokken zijn in mijn geval inderdaad nog wel goed, qua voering.
En doortorren en negeren kan inderdaad natuurlijk.

Ik verbaas me wel over het feit dat die boordcomputer met een ogenschijnlijk specificifieke melding lijkt te komen (dat 3x knipperen van uitroepteken + 3x piepen dus), maar dat daar blijkbaar niet echt een eenduidig probleem mee aangeduid wordt (voor zover we weten dan in ieder geval).

erwinvn (0) PRO, 15 jaar geleden

Toch zou ik het proberen met een andere accu.
Weet dat zo'n ding duur is maar weet haast zeker dat je van t probleem af bent.
Heb t vaker ervaren bij ons in de werkplaats.

Coolname (0), 15 jaar geleden

En jawel. Ik heb uiteindelijk toch maar actie ondernomen en accu vervangen. Resultaat: probleem opgelost. De accu bleek overigens toch echt niet geweldig, want motor ging op bepaald moment tijdens starten toch wel erg langzaam draaien.
Mijn dank aan ieders bijdrage!!!

Audidriver73 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dan zal dat bij mij ook wel zijn, ik merk dat nu niet meer omdat auto nu altijd binnen staat.
Ik had dat ook in de winter als auto buiten had gestaan.
Accu heb ik nog niet vervangen, maar bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.