Audi 80: cruise control defect

Bouwjaar: 1990

Ik heb onlangs een Audi 80 2.0E automaat gekocht. Deze auto is affabriek uitgerust met cruise control, maar deze deed (en doet) het niet toen ik hem kocht. De zekering van de cruise control is nog goed. Waar kan ik beginnen met het oplossen van dit probleem? Ik herb wel eens gehoord dat het probleem in de hendel (die ook voor richtingaanwijzen is) kan zitten en dat je deze kan vervangen of kan demonteren om vervolgens de contacten schoon te maken. Wat kost zo'n hendel ongeveer? Extra info: vanaf 125 km/u is er een zacht piepsignaal hoorbaar.

bartos

Geplaatst door bartos (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Rick9756 (0) PRO, 19 jaar geleden

De meest voorkomende problemen zijn defekt regelapparaatje, iets mis met pedaalschakelaars en de schakelaar op de richtingaanwijzer. De schakelaar gaat meestal niet meteen helemaal kapot maar gaat eerst haperen. De pedaalschakelaars zijn redelijk eenvoudig te testen. De rem is dubbel, maak en verbreek kontakt. Als je een schema hebt kun je alles vanaf de stekker van het regelapparaat testen. Dit zit denk ik boven dashboardkastje. Een nieuw is erg duur. Het pomje onder de motorkap gaat zelden kapot. Zet spanning op zowel motortje en magneetklep en de gaskabel moet aangetrokken worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.