Audi A4: Cruise control probleem

Bouwjaar: 1997

Hoi

Ik zit met een probleem, de orginele cruise control van mijn A4 met motorcode ADP werkt niet. Hij reageert nergens op. Nu heb ik het vacuum gedeelte getest. Van de pomp naar de pedalen = dicht en van de pomp naar de plunjer = dicht. Als ik de pomp op een bepaalde manier aansluit kan ik de gasklep helemaal open sturen.

het lijkt dus niet aan het vacuum gedeelte te liggen. Wat zou het nu kunnen zijn, iemand ervaring waar nu het eerst te zoeken en kent iemand de elektronische schakeling?

- Weet iemand welke signalen er naar de vacuum pomp moeten gaan en op welke contacten (V,P,15a)?
- Hij is uitgelezen en er zit geen foutcode in het cruiscontrol systeem. Kan het zijn dat de cruise regeling op een andere plek zit? en niet in de ECU.

Alvast super bedankt,
Dennis

D Rijdt

Geplaatst door D Rijdt (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

De Mooij (0), 18 jaar geleden

Heb je de klik contactjes achter je pedalen al nagekeken als dez niet werken, werkt de cruise control ook niet.

D Rijdt (0), 18 jaar geleden

Die hebben we doorgemeten, deze zijn goed.

Rick9756 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan is het misschien de schakelaar of het regelapparaatje, die gaan beiden redelijk vaak kapot. Regelapparaatje zit boven dashboardkastje (blikken doosje). Is niet uit te lezen met diagnose.

D Rijdt (0), 18 jaar geleden

Bedankt,

heb eerst de stuurkolom schakelaar doorgemeten welke goed lijkt te zijn. Ook heb ik gemeten of het regelapparaatje voedingsspanning krijg, dat is ook het geval.
Het enige wat ik niet kan meten is dat regelapparaatje, dat moet het dan wel zijn.

Bij de VW/Audi dealer kost dat kastje ¤260 !! Dat is behoorlijk duur voor een allu kastje ter grote van een cigaretten pakje.
Twee jaar terug waren ze nog ¤200 volgens mijn prijslijst, helaas. Ik heb even wat slopen afgebeld maar daar hebben ze deze apparaatjes nergens.

Heeft iemand er mischien eentje liggen of weet er ergens eentje te liggen? Nr: 4D0 907 305 deze is vervangen door 4B0 907 305
Alvast bedankt!
Dennis

D Rijdt (0), 18 jaar geleden

Het was het regelapparaatje, nu werkt hij!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.