Audi A4: Cruise control (regelunit) voor de derde keer defect in 2.5

Bouwjaar: 1997

Ik heb nu voor de derde keer mijn cruise control kapot. Het probleem is dat ie spontaan uitvalt of helemaal niet inschakeld, soms doet ie het een dag, 1 uur, 5 minuten en soms helemaal niet.

De eerste keer heb ik hem in de garage laten repareren en toen bleek de regelunit (achter dashboard kastje) kapot te zijn. Na 1 jr en 2 mnd ging ie weer kapot. Toen heeft de garage er weer een andere regelunit in gezet (uit een 2e handseauto) en het probleem was weer opgelost. Nu 1.5 jr later is ie weer kapot en de symtomen zijn weer precies hetzelfde. Ik verwacht dus weer dat de regelunit kapot is.

Mijn vragen zijn:

- hoe kan het dat deze unit telkens kapot gaat? Ik wil niet uitsluiten dat de garage ook bij de eerste reparatie er een 2e hands bordje ingezet heeft maar bewijzen kan ik dat niet (ik heb wel de volle prijs moeten betalen, ruim 400 euro)

- Is het zo dat de units vaak kapot gaan? Of bv bij een bepaalde leeftijd en zou het dan verklaard kunnen worden als je telkens een 2e handse regelunit krijgt?

>Ja ze gaan vaak kapot, maar de printen zijn wel te reparen, zie mijn reakties hieronder.

- Kan het veroorzaakt worden door een kapot contactslot, de veer in het slot is al een aantal jaren defect en moet ik na starten met de handterug draaien.
ken.

Je begrijpt dat ik weinig vertrouwen en zin heb in een nieuwe reparatie in de garage.

adi115

Geplaatst door adi115 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

adi115 (0), 18 jaar geleden

Vandaag in de garage geweest alles wijst erop dat het inderdaad het printje is. De monteur geeft toe dat de printen behoorlijk vaak kapot gaan.

Tot nu toe nog geen reaktie op mijn vragen gehad.

Misschien nu wel nu de vakantie voorbij.

bvd

Adi

adi115 (0), 18 jaar geleden

Vandaag is het printje vervangen en ja hoor de cc werkt weer. Er is wel weer een 2e handsprintje ingezet, loop ik het risiko dat deze ook snel (1 a 2 jr) defect raakt? Weet iemand wat er precies kapot gaat op de print een onderdeel vervangen is beslist goedkoper dan een hele print

adi115 (0), 18 jaar geleden

Wie kan mij aan een aansluitschema helpen en liefst ook een schema van het printje zelf. Ik wil toch zelf gaan kijken of ik iets kan vinden waardoor het printje telkens defect raakt. Te hoge voedingsspanning?

adi115 (0), 17 jaar geleden

Het probleem (problemen) heb ik gevonden en kan opgelost worden

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat als de print zovaak stuk gaat en het een probleem is wat zich altijd op dezelfde plaats en dezelfde onderdelen betreft hier een meer deugdelijke oplossing voor moet komen.

Het kan een onderdeel of meerdere onderdelen zijn welke net niet op hun taak zijn berekend en door iets robuustere types kunnen worden vervangen.

Voorkomen is beter als genezen, in de huidige consumenten electronica zie je tegenwoordig hetzelfde gebeuren, genoeg zooi gerepareerd wat ook net niet genoeg overgedimensioneerd was en dus te snel stuk ging.

Groet,
Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.