Audi Q3 2015: dagrijlamp zwak rechts

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Motorcode: CUV, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Hallo allemaal, Het volgende probleem. Rechter dagrij ledlamp brand zwak. Hier en daar wat informatie hierover ingewonnen, en het was duidelijk, de print met de 3 ledjes zou moeten worden vervangen. dit gedaan, maar de opbrengst blijft zwak. alsof het maar op halve kracht verlicht. nu is een hele koplamp boven de 1k euro dus mijn vraag, is er nog een tip?
Graag hoor ik van U

henksuper

Geplaatst door henksuper (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Q3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Master_ (25), 9 maanden geleden

heb je al spanning gemeten op de ledunit?

henksuper (0), 9 maanden geleden

er zit een stekker aan de print met ongeveer 5 draden . niet gemerkt of gekleurd..waar moet je beginnen.. 2 ledjes waren verbrand maar werkten nog wel - dus nieuwe print gekocht met helass hetzelfde resultaat.

Ehombie (45) PRO, 9 maanden geleden

wat ik zo kan bedenken op afstand. extra weerstand in circuit,
slechte(re) led ballast,
verder is het zonder zicht te hebben op je probleem moeilijk op afstand te beoordelen

henksuper (0), 8 maanden geleden

gisteren is een balacer binnen gekomen voor de koplamp welke aan de onderkant zit gemonteerd van de unit met 3 torx boutjes bestel nummer 4g0907397r Voor Audi A3 Q3 4g0.907.397.r voor links en rechts dus gelijk.- helaas gaf ook dit geen oplossing en blijft de linkerkant op ongeveer de helft van de licht uitstoot branden. gelukkig heb ik deze gebruikt en getest gekocht voor 15 euro via ebay.com nu dus verder zoeken wat de oorzaak kan zijn. het plan is nog om de print met de 3 ledjes om te zetten van links naar recht om zeker te weten dat het niet aan de led opbrengs ligt. - ik laat nog weten hoe dit afloopt. Groetjes Henk

henksuper (0), 8 maanden geleden

de print omzetten had effect. daar brand hij goed, na onderzoek bleek dat de ledjes zo heet waren geworden dat het plastic waar ze tegenaan zaten verbrand was. 3 zwarte vlekjes, precies waar de ledjes tegenaan hadden gezeten. deze vlekjes met een boortje van 3mm weggeboord, en het resultaat is dat het nu weer redelijk gelijk is geworden. wil ik het 100% hebben dan zal de gehele unit gedemonteerd moeten worden en de tube - zoals dat heet- moeten worden vervangen , of een gehele andere koplamp unit worden geplaatst.
voor mij is dit nu dus opgelost en kan deze topic worden gesloten. Henk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Q3 of stel zelf een nieuwe vraag.