Audi A6: Dashboard storing ABS?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 V6

Heb sinds vervangen van distributieriem door VAG garage na 1 week ineens probleem met storing in dashboard. ABS-lampje gaat eerst branden,met 3 piepjes, daarna ook het olie-lampje.,tevens valt de toerenteller uit. Ook de koeling van de airco werkt niet meer. Na enige tijd (soms langer. dan weer korter) komt alles weer terug in normale "stand' dan gaat heel even het ASR lampje aan. Met name als de boel warmer wordt treed storing op. Heel vreemd. Dealer heeft aangeraden combi-instrumenten te vervangen. Is inmiddels gebeurd en alles opnieuw gecodeerd inclusief sleutels, maar nog steeds zelfde probleem!
Is er misschien iets aan de hand met de toerentalsensor of het ABS systeem?

Wie heeft een tip.....

Heb intussen wel al door dat de know-how bij de VAG-garage niet veel verder meer reikt dan het aansluiten van een VAG-COM apparaat die geen foutmeldingen aangeeft en soms totaal geen verbinding maakt met de ECU!

J.Hoving

Geplaatst door J.Hoving (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

massakabel al gecontroleerd ??????

Santa (0), 17 jaar geleden

U heeft zojuist nagenoeg de hoofdprijs gewonnen! Informeer eens bij bij Paul Kelder, die zit niet eens zo gek ver bij u uit de buurt en geloof Santa maar dat Paul, naast het bedienen van wat de onontbeerlijke software, OOK nog storingen weet te vinden die menig VAG-dealer als onvindbaar betitelt...

Santa (0), 17 jaar geleden

Hij houdt zelfs mijn rendieren in beweging...!

J.Hoving (0), 17 jaar geleden

Tja, massakabel gaan ze morgen in de garage bekijken en tevens de nieuw gemonteerde klok er weer uithalen... zucht... kan de "oude" gewoon weer terug. Nu maar hopen dat ze het vinden met al hun computer-kastjes.... volgens mij is het een gewoon simpel massaprobleem oid t zal me benieuwen, wordt allemaal wel erg kostbaar en zo..

J.Hoving (0), 17 jaar geleden

waar zit die Paul Kelder overigens?...

J.Hoving (0), 17 jaar geleden

en hellbat, welke massakabel bedoel je ??
Zitten er volgens mij diverse kabels in de wagen...

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

het zal degene tussen de accu en het schassis zijn, of degene van het chassis naar het motorblok.

Daar je zegt dat de ellende na vervanging van je riem is gekomen, lijkt me dat ze iets los hebben gehad ( misschien is het zelfs wel de accuklem zelf).

Bij een massastoring kun je de meest wazige/rare/onsamenhangende storingen allemaal tegelijk krijgen. dit komt voor omdat alle electrische gegevens "massa" als nulpunt gebruiken, en als dit nulpunt niet meer klopt, kloppen ALLE meetgegevens niet meer, vandaar al die storingen die je opnoemde. zelfs het inloggen in de ECU zal dan problemen geven.

Groeten Marcel

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk zelf dat het probleem in de stekker(s) zit rechts terhoogte van de koplamp (stuurzijde), men heeft immers het front in de servicestand gehad waarbij het met een stekker(s) mis kan zijn gegaan.

paul,

J.Hoving (0), 17 jaar geleden

Dank jullie , ik zal e.e.a . gaan bekijken . Mocht het bij de dealer niet lukken dan zal ik me eens bij jou vervoegen Paul!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.