Audi A4 1996: Demonteren voorpumber

Bouwjaar: 1996

Ik wil zelf mijn thermostaat vernieuwen. Ik beschik over de vraagbaak waarin staat beschreven hoe dit te doen. Uit het boek begrijp ik dat het frontpaneel in de servicestand moet zetten om ruimte te creëren, maar ik blijf al hangen bij het demonteren van de voorbumper, die er volgens mij afmoet. Ik heb de bouten die verticaal achter de 2 zwarte panelen lost gemaakt, maar hoe nu verder?

hoek4576

Geplaatst door hoek4576 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

carmania2000 (0) PRO, 20 jaar geleden

in de binnenzijde van de wielkasten dien je de voorste vijzen ook te verwijderen. Daarna dien je de bumper op de zijkanten uit de bevestiging te trekken, je dient de zijkant iets naar beneden te duwen en dan naar buiten te trekken. Dit kan soms wel moeilijk gaan.

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Hoeft niet in servicestand, je kunt de bodemplaat zo demonteren door de schroeven van de onderkant (6 stuks 1/2 slag geven) en daarna de kunstofschroeven in de wielbakken (4 stuks 1/2 slag en dan eruittrekken, te bedienen met 20 eurocent) Plaat kan er dan zonder veel moeite uit en je kunt de thermostaat dan zo demonteren vanaf de onderzijde. Je hebt wel een klein 1/4" doppensetje nodig want een van de twee m6 boutjes van het thermostaathuis (de kunstofknie onder de waterpomp waar een dikke waterslang opzit) is slecht te bereiken.

tip: Koop een nieuwe O-ring die op de thermostaat zit bij de dealer, dan weet je zeker dat het zaakje lekvrij is. Mijn ervaring met O-ringen hergebruiken is bijzonder slecht.

succes

hoek4576 (0), 20 jaar geleden

Is gelukt !
Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.