Audi A4 2000: Distributieriem

Bouwjaar: 2000

Hoi,
Ik zou volgende week mijn distributieriem willen vervangen.
Graag zo veel mogelijk tips en hints om dit tot een goed einde te brengen. bv; moet ik alleen de riem vervangen of ook de spanrol ed.? Hoe ga ik best te werk?
Alvast bedankt voor jullie reactie,
groeten
Erik.

bert1192

Geplaatst door bert1192 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

carmania2000 (0) PRO, 20 jaar geleden

best altijd de riem en de spanrol vervangen. En verder raad ik je aan om een vraagbaak te raadplegen om dat het nogal moeilijk uit te leggen is zonder tekening. Je moet bijvoorbeeld al het volledige front demonteren om aan de riemen te kunnen.

bert1192 (0), 20 jaar geleden

Heb ik hiervoor speciaal gereedschap nodig of moet er na vervanging terug gereset worden? ik vindt nergens geen beschrijving over dit onderwerp..?

MarcV7181 (0), 20 jaar geleden

Is bij mij net een paar maanden geleden gedaan. Schijnt nog een hele klus te zijn. Er moeten een paar bouten losgedraaid worden zodat je de radiator naar voor kan schuiven om bij de riemen en rol te kunnen komen.

carmania2000 (0) PRO, 20 jaar geleden

je dient na het monteren van de tandriem de afstelling van de inspuitpomp te controleren en desnoods aanpassen. Hiervoor heb je een diagnoseapparaat nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.