Audi A4: versnellingsbak verwijderen

Bouwjaar: 1998

Weet iemand of je een gedeelte van de ophanging moet verwijderen om de onderste 3 bouten van de versnellingbak los te kunnen krijgen of is hier speciaal gereedschap voor? het betreft een 1.9 tdi

michiel7813

Geplaatst door michiel7813 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

carmania2000 (0) PRO, 20 jaar geleden

wij gebruiken gewoon een platte ringsleutel die we een beetje geplooid hebben. Bij mijn weten is hier geen speciaal gereedschap voor.

VampireSK (0), 20 jaar geleden

Ik heb gisteren mijn bak weggehaald. En ik doe dat nooit meer, wat een k...werk zeg, blij dat ik dit niet voor mijn beroep doe... er moeten 2 steunen los een 1. aan de bovenkant en 1 aan de onderkant. let op dat je de motor van boven af in een takel zet ( had ik dus niet gedaan, laat je wel weten wat de schade is als je de motor niet in een takel vastzet), de motor in een takel hangen is ook handig om de versnellingsbak weer terug te plaatsen want je moet de motor naar buiten draaien. Doe je dit niet dan krijg je de aansluiting van de linkeras niet over de ophanging. ring,dop, en steek 17,18. voor de motor steunrechtsboven (als je voor de motor staat) maatje 20. de assen is een 8 tand maat 10. let op dat je geen slangen en stangen scheurt bij het eruit halen en erin zetten. oh ja de cilinder voor de koppeling eruit halen en naar boven wegbouwen ..als er iets met deze gebeurd (lek ofzo) dan moet je het systeem weer ontluchten. en mij is verteld dat het heel moeilijk is.

je vraagt misschien om en kort antwoordt .... oke.. nou misschien heb je wat aan mijn info
Om toch even je vraag te beantwoorden .. ik heb het wel gedaan omdat je bij het terugzetten er last van kan hebben ( ik wel).


Succes
Audi fan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.