Audi A4 2000: Distributieriem

Bouwjaar: 2000

Kan ik zonder speciale afstelapparatuur mijn distributieriem zelf vervangen? het vervangen op zich lijkt mij geen probleem maarmoet ik daarna terug de pomp afstellen ofzo?

alvast bedankt.

bert1192

Geplaatst door bert1192 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Pomp moet met diagnose apperatuur afgesteld worden, met VAG-COM gaat het ook. Is belangrijk, en kritisch bij de TDI motoren. Pomptiming niet goed is hoop kabaal, rook en slapende pk's. Zelfs bij de garages komt het helaas voor dat er niet altijd even serieus met de pomptiming omgegaan wordt, ga de TDI problemen op dit forum maar eens bekijken. Er zijn diverse mensen die problemen hebben na montage van een nieuwe D-riem.

succes

bert1192 (0), 20 jaar geleden

Is het ook mogelijk dat ik zelf de riem vervang en daarna naar de garage rijd om de pomp af te stellen of is dit geen goed idee?
ik zie maar op tegen de vermoedelijk dure ingreep die mij gaat worden aangerekend, goed wetende dat ik zelf het mechanisch gedeelte zelf kan. Maar ik heb zelf wel geen afstelapparatuur! Op die manier wordt ik verplicht om naar een dealer te gaan!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.