Audi A4: Draagarmen Audi

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds kort zijn wij in het bezit van een Audi A4 uit 2000 (km 123000),nu blijkt dat als de auto goedgekeurd moet worden de draagarmen links en rechts vervangen moeten worden,want er zou een kleine speling tussen zitten,kosten ongeveer 300 euro.Is dit normaal bij deze auto? Tevens wordt via de boordcomputer aangegeven dat een service-beurt noodzakelijk is,maar welke? groot of klein? Alvast bedankt voor de reactie!

richard.keulen@hetnet.nl

Geplaatst door richard.keulen@hetnet.nl (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

De betreffende beurt wordt door een code aangegeven . Bijv. Oel , Insp 01 . of 02 . Zie verder het instructie- boekje. door zijn leeftijd zal om de 2 jaar een grote beurt zijn gegeven. Belangrijker is het vervangen van de distributie, daar zal hij nu weer aan toe zijn . Die draagarmen ze zijn gevoelig voor kraakjes en rammeltjes. De APK staat max 1mm speling toe in welke richting ook. Deze kogels zijn niet veerbelast dus meer dan 1mm is verv. 2 armen aan iedere kant dat telt lekker op . Succes. en geluk met je aankoop.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Speling op dit type draagarmen (3B Passat/A4) is vaste prik,moet je gewoon vervangen,maar idd 1mm speling of meer is afkeur apk.
Voor de beurt moet je gewoon de history laten controleren,als die er niet is dan laten controleren wat er nodig is om te vervangen.
Wat standaard vervangen word bij 120000km zijn bougie's/luchtfilter/interieurfilter en olie en oliefilter,maar als de distributieriem 5 jaar oud is of meer en de 90000km heeft overschreden dan is die nu ook van toepassing om te vervangen,en daarbij komt bij dat de waterpomp ook wordt aangedreven via de distributieriem dus als je het goed wilt doen dan moet je deze ook mee vervangen.

richard.keulen@hetnet.nl (0), 13 jaar geleden

Hartelijk dank voor jullie informatie! Groeten,Richard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.