Audi A4-Avant 2007: Trekhaak monteren

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0 TDI

Ik begrijp dat het monteren van het electrische gedeelte van de trekhaak wat problemen zou kunnen geven! Daar wil ik dus mee gaan beginnen voordat ik een haak aanschaf.

Kan iemand mij aangeven waar ik op zou moeten letten, of wat ik moet gaan aanpassen, al dan niet met behulp vag/com.

Bij voorbaat dank.

fraanpa

Geplaatst door fraanpa (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

20 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

kijk even op http://www.brink.eu/
Daar vind je de juiste trekhaak en alle informatie over kabel sets...

Je kan ook op de website van een ander merk kijken, uiteraard


mvg, Hans

fraanpa (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor deze info. Ik zie mij auto hier wel tussen staan. Ik heb nl. een S- Line. Bij draadsets van Thule (brink) komt hij wel voor.
Volgens de dealer zou het grote problemen kunnen geven met o.a. de koeling als ik trekhaak zou gaan monteren.

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Oh?
vreemd, want volgens Brink (Thule) is er een passende trekhaak en kabelset....
ik zou niet weten waarom dat problemen met de koeling zou opleveren.

fraanpa (0), 13 jaar geleden

Daarom plaatste ik dit bericht om eventuele ervaringen van anderen te horen. De dealer wilde het bij wijze van spreken nog niet eens voor de dubbele prijs gaan doen.
Zij waren te bang voor eventuelen problemen. Ik vraag mij daarom af is dit terecht.
Maar om hier achter te komen ga ik maar een draadset bestellen, en monteren en hier een lichtbalk op aansluiten om te kijken wat er voor storingslampjes aan of niet aan gaan.

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

frans, ik vraag onze VW/Audi specialst even...

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

ik heb de handleiding van de kabelset bekeken; het is wel veel werk en hij moet aangemeld worden via diagnose apparatuur.
Via de website van Brink kan je montage stations vinden.

fraanpa (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de uitgezocht info. Ik heb al gezien dat dit inderdaad veel werk is. Ik ben in het bezit van Vag-Com dus ga het rustig uitzoeken. Of het misschien uitbesteden.

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

oke, succes.

fraanpa (0), 13 jaar geleden

Ik heb het elektrische inmiddels gemonteerd, dit was prima te doen. Het viel mij achteraf erg mee. 2 Can-bus draden van de stuurkolom naar achter, waar een stuurunit van Brink geplaatst werd. En gelijk een + 30 en een +15 draad getrokken.
Brink had er bovendien een prima handleiding bij.

Bedankt nog voor de hulp.

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

alfons262 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ben wel even nieuwsgierig!Geen probleem met aanmelden van de module op de auto??

fraanpa (0), 13 jaar geleden

Het aanmelden heb ik nog niet gedaan. Dit zou alleen nodig zijn voor het park assist systeem.

necfan (0) PRO, 13 jaar geleden

hoi frans let op met aanmelden dit moet via een online verbinding met de fabriek ivm div aanpassingen dus niet alleen maar de pdc en het kan inderdaad voorkomen dat de auto niet is voorbereid op een trekhaak dan zou er inderdaad ook nog div aanpassingen moeten gebeuren

gr van martijn

fraanpa (0), 13 jaar geleden

Martijn bedankt voor deze melding. Maar ik ben wat voorzichtig met het bezoeken van een dealer. Ik heb het gevoel dat je niet verder moet gaan dan olie verversen. Hun advies was het dan ook om absoluut geen trekhaank te monteren daar er af fabriek geen voorbereiding op zat. Daarom heb ik eerst het electrische gedeelte gedaan en met een lichtbalk rondgereden. Volgens de dealer zouden er nl. div. storingen gaan optreden.

Gr. Frans

necfan (0) PRO, 13 jaar geleden

hoi frans je MOET de trekhaak wel aanmelden ivm div aanpassingen in het electrisch systeem ook je abs en esp word gewijzigd met aanhanger rijden de koeling is geen noodzaak zolang je maar geen te zware lasten gaat trekken dan kan het problemen opleveren met alle gevolgen van dien (ik werk bij een vw audi dealer heb dit jammer genoeg al meegemaakt motor defect ivm te heet gelopen) ps de svm code is 050200 die je dan moet ingeven

gr van martijn

fraanpa (0), 13 jaar geleden

Moet dit bij een dealer of kan dit ook een Bosch station zijn? Fijn dat je even hier voor waarschuwing voor geeft.
Ik snap nu waarom de dealer dit liever niet wilde gaan monteren.

Gr. Frans

necfan (0) PRO, 13 jaar geleden

nee helaas dit moet bij de dealer ivm een online verbinding met de fabriek maar weet je zeker dat de auto niet was voorbereid de stekker zit namelijk dan rechts achterin in bij de rest van de regelapp.

fraanpa (0), 13 jaar geleden

Sorry door een beetje drukte een laat antwoord. Ik heb de auto laten natrekken op chassis nr. volgens de dealer dus niet moglijk. Maar had er geen goed gevoel over, daar ik wel heel snel antwoord kreeg. Ik neem aan dat jij met Rechts achterin de kofferbak ruimte bedoeld?

necfan (0) PRO, 13 jaar geleden

hoi frans ja deze zit inderdaad in het koffer afdekkap weghalen en dan zit hij tegen het binnenscherm dit is een vierkante stekker meestal rood van kleur er zit een isolatie kous omheen

gr van martijn

fraanpa (0), 11 jaar geleden

Ik begreep van Brink dat de trekhaak absoluut niet aangemeld behooefte te worden. Nu een jaar verder en div. keren met de caravan gereden te hebben, merk ik ook geen enkel probleem met de temperatuur van de motor. Kortom Brink heeft het OEM traject goed voor elkaar. De geplaatste extra unit past div. funties aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.