Audi 0: EGR Klep

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb een olie probleempje met mijn Audi A4. Een tijdje geleden heb ik al een berichtje geplaats onder olie lekkage. Heb zelf de lekkages gevonden trouwens. Daarvoor kan ik over een week naar de garage. Heb laatst ontdekt tijdens het speuren naar lekkages dat er olie onder op mijn EGR zat. Olie heb ik schoon geveegd en na een stukje gereden te hebben zat er weer olie op. Dit ding is waarschijnlijk kapot of moet schoongemaakt worden. Kan dit in verband staan met het gene wat ik eerder ook gepost heb namelijk het ruiken van olie naar benzine. De EGR zorgt schijnbaar voor het opnieuw verbranden van benzinedampen???.

Ik hoop op zoveel mogelijk info zodat ik niet blanco bij de dealer sta want dat scheelt namelijk een heleboel geld. (Weet ik uit ervaring)

Alvast bedankt.

Groet.

URL=http://img829.imageshack.us/i/olielekkag...][img]http://img829.imageshack.us/img829/299/o...[/img][/url]

Ceku

Geplaatst door Ceku (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Het lijkt er op dat er geen ZACHTE koperen of aluminium ring om de carterstop zit. Let er op dat ze hem niet nog vaster zetten, de schroefdraad is zo verknalt. 40nm. De uitlaat recirculatie klep voert in deellast uitlaatgas terug naar de inlaat. Dit geeft een lagere verbrandings temperatuur en daarmee minder vorming van NOx . Als er veel vermogen wordt gevraagd gaat de klep dicht. Ook stationair staat de klep dicht zo niet dan slaat de motor af. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.