Audi A4-Avant: EPC gaat branden / half motorvermogen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Op de terugreis naar Nederland kreeg ik in Zwitserland pech met mijn Audi A4 Avant 2.0 uit 2006. Voor een paar seconden zag ik een rode waarschuwing mbt de oliedruk en direct daarna begon het waarschuwingslampje mbt EPC continue te branden. Ik merkte dat het vermogen wegviel. Uiteraard de auto aan de kant gezet en af laten slepen naar een Audi Service Station. Aldaar werd hij op de monitor aangesloten. Mijn frans is niet zo best, maar één woord begreep ik wel: Catastrofe! Om een lang verhaal kort te houden. Mijn auto is gerepatrieerd en staat nu bij mijn eigen Audidealer.
Op internet heb ik de volgende problemen aangetroffen die te maken kunnen hebben met EPC:
- Electronisch gaspedaal;
- Bobine.

Echter nu schijnt het dat het ligt aan de toerentalsensor?

Op mijn werk werd ik nog gewezen op het gebruik van Shell's V-power benzine. Dit heb ik idd in Zwitserland getankt. Kan dit ook een probleem geven?

Ik heb vertrouwen in mijn Audidealer, echter de auto staat er nu inmiddels 5 dagen en een echte oplossing is er nog niet.

Ik hoor het graag en alvast bedankt voor de reacties.

H@rP70

Geplaatst door H@rP70 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

heeft de dealer het storingsgeheugen uitgelezen,en zijn die code''s bij jou bekend??? misschien is er dan wat meer te doen.

H@rP70 (0), 12 jaar geleden

Van wat ik weet hebben zij dit gedaan, echter mij zijn deze codes niet bekend. Ze zijn iig begonnen met het controleren/doorlichten van de electrische bedrading. Wat de code ook is geweest, het heeft ze m.i. niet direct op het juiste spoor kunnen zetten.

H@rP70 (0), 12 jaar geleden

Afgelopen donderdag dachten ze het euvel gevonden te hebben. De toerentalsensor zou de storing geven. Deze hebben ze vervangen en.... nee helaas. Vandaag wordt gekeken of de regelaar het probleem veroorzaakt. Ik houd een ieder op de hoogte. Mocht iemand nog een briljante ingeving hebben. Ik houd mij aanbevolen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.