Audi A4: "Het is toch slechter geworden" schokken bij optrekken

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Een aantal weken geleden ontdekte ik bij lage toerentallen onder de 2000 tpm een klein 'schokje' tijdens het optrekken. Ik kon hier mee leven en wou niet meteen naar een garage. Sinds gister is het ineens een stuk slechter geworden en heb ik tijdens het optrekken veel meer het schokkerig gedrag. Net of loopt de motor zelfs even op 3 cilinders. (ik heb dit met Opel Vectra B ook gehad en dit was uiteindelijk een defecte bougie)

Is er een waarschijnlijkheid aan defecten te noemen? Bijv. op 1 staat de bobine, op twee een injector op 3 lambda sonde etc? Ik ben wel van plan om naar een VAG bedrijf te gaan om de computer eens uit te laten lezen. Wat kan ik zelf eventueel nog nakijken?

Km stand is ca. 78000.

forum al nageplozen maar geen duidelijk beeld gekregen wat het hoogstwaarschijnlijk zal zijn.

Alvast bedankt voor respons.

AudiastA4

Geplaatst door AudiastA4 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

erik2819 (0) PRO, 12 jaar geleden

Controleer eens de kleur van je bougies.
Als de kleur roodachtig/roze is dan vervangen en proefrit.

volkswagen1802 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je geluk heb dan valt je auto onder een terugroepaktie 28E9 bij die actie worden je bobines gecontroleerd/vervangen.
Je moet hiervoor naar de dealer.
Zou daar direct je storingen kunnen laten uitlezen.

AudiastA4 (0), 12 jaar geleden

Oké, eerst bedankt. Lijkt mij het handigst om z.s.m. een afspraak te maken om in ieder geval de computer uit te laten lezen. Ik houd jullie op de hoogte.

AudiastA4 (0), 12 jaar geleden

Volkswagen1802 had helemaal gelijk. De bestaande bobines eindigden op letter N. Deze stond niet bij de lijst van 3 stuks die niet worden vervangen. Dus ik had inderdaad geluk! Snel geregeld en snel klaar. Erik2819 heeft een goed punt om naar de bougies te kijken! Deze zitten er nu (waarschijnlijk) 79450 km en 5 jaar in. 4 stuks NGK kosten ca. €20,- p/st. Nog niet gekocht, misschien combineren met een beurt. Welk type hoort er exact in?
De monteur was zo aardig om 3 kantjes codes uit te printen wat mijn Audi allemaal aan boord heeft (en welke sommige dingen niet).

volkswagen1802 (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat voor onderdeelnummer de bougies hebben dat weet ik zo ook niet.
Zul je moeten laten uitzoeken.
Die bougies moeten inderdaad vervangen worden qua kilometers word er 60000km aangehouden,dus die hadden al een tijdje terug vervangen moeten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.