Audi 80: gaspedaal beweegt alleen.

Bouwjaar: 1992

klinkt alsof ik gek ben, maar toch is het zo!
Tijdens het rijden bij lagere snelheid zoals in bebouwde kom, gebeurt het soms dat je het pedaal onder je voet wat voelt weggaan, deze komt dan wat terug en gaat zo een paar keer op en neer. De snelheid van de wagen verandert niet, maar is wel een raar gevoel, neem het van me aan.
Bij audi-dealer vinden ze de oorzaak niet.
Iemand ervaring hiermee?

joel5496

Geplaatst door joel5496 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

scouby (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat voor type motor ligt er in , als het een 1.6 is kan hier de ecotronic 2EE op zitten en dan is dit een normaal verschijnsel.
groeten scouby

markdekker (0), 18 jaar geleden

Ik heb dat alleen als ik mijn cruise control aanzet, dan zie ik mijn pedaal ook iets naar beneden gaan en dan rij ik wat harder...zou het geen probleem kunnen zijn van de cruise control wat je hebt, ik heb ook geen idee of je dat hebt ?

joel5496 (0), 18 jaar geleden

neen er ligt een 2.0E in, en ik heb ook geen cruise control.

Incognitoz (0), 18 jaar geleden

Ik heb ook een Audi 80 uit 1992 gehad die deed dat ook.
Als het goed is heeft dat te maken dat als je je gas los laat dat ie niet gelijk afgeknepen word maar rustig je gas mindert.
Trek je motorkap is open en zet dan je motor uit, als je dan paar seconden wacht zie je je gasklep op je carburateur bewegen ( electronisch ) dat is wat ie ook doet als ie je gaspedaal intrekt.
Het is geen mankement, het hoort zo.

Groeten

johan5615 (0), 18 jaar geleden

Het hoort inderdaad zo, is de invloed van het motormanagement denk ik. Mijn vorige Golf deed dit ook en mijn huidige Audi 80 ook. Geen probleem dus, sterker nog, het hoort zelfs zo !

joel5496 (0), 18 jaar geleden

ok, jongens hartelijk bedankt voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.