Audi audi 80 2.0e automaat: [audi 80 2.0E automaat] herrie tijdens het rijden

Bouwjaar: 1988

Hallo, ik heb sinds een paar dagen last van een behoorlijk irritant schurend geluid uit de motor. Het is alleen bij het gas geven tijdens het rijden. Als de automaat in N of P staat en ik geef gas heb ik nergens last van. Laat ik tijdens het rijden gas los heb ik ook nergens last van.
Het is een schurend geluid. Het klinkt als 2 tandwielen die mekaar opvreten ofzo. Qua rijden merk ik er helemaal niks van, alleen de herrie dus. Soms gaat het 50 km goed, soms doet ie het meteen al.
Bij een Beetje gas geven (het eerste stukje van het gaspedaal indrukken dus) is het geluid heel erg sterk. Bij het verder indrukken is het gewoon een hoge ratel.
Ik heb de 2 snaren voor de motor nagekeken, maar die lijken nog goed, al staat degene op de dynamo redelink strak. De andere zit ong. 2,5 centimeter speling op.
Ik ben bij een garage geweest en volgens hem is het niet de v-snaar en het geluid is te hoog van toon om aan de lagers te liggen. Hij denkt dat er iets losgeschoten is in de motor (stukje hitteschild ofzo), maar weet niet waar. Dit gaat een enorme zoekoperatie worden en hij heeft geen idee hoelang dat duurt en hoeveel dat kost. Kan ik zelf nog eventueel wat doen hieraan?

befrankt

Geplaatst door befrankt (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

befrankt (0), 18 jaar geleden

ik ruik ook zo af en toe een benzine lucht sinds vorige week in de auto. Misschien heeft het er niks mee te maken, maar toch...

befrankt (0), 18 jaar geleden

zou het de versnellingsbak kunnen zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.