Audi A4: geen brandstof

Bouwjaar: 1998

Het betreft hier een audi a4 2.5 tdi v6
auto start soms wel en soms niet, krijgt dan geen brandstof,met pdl 1000 uitgelezen geeft code 01441 sensor brandstofgebrek,hebben hevelpomp in tank al vernieuwd,1 dag goed vanochtend weer niet starten wie helpt en wie weet waar sensor brandstofgebrek zit, dat konden ze zelfs bij de dealer niet vertellen
Hans

hamalipa

Geplaatst door hamalipa (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Vertaling is correct. De duitse tekst vond ik op het internet bij gerritspeek.nl en luidt: Geber fuer Kraftstoffmangel (G210).
Misschien helpt de codering G210 om te vinden waar dit ding zit.

hkiers (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat ze het bij de dealer niet kunnen vertellen is wat raar wantdat weten ze best. Bij zit namenlijk in de opvoereenheidvan de brandstoftank. Onder de kofferbak bekleding onder de deksel vanwaar je ook de pomp uit de tank haald. Tussen de twee brandstofslangen zitten twee stekkers, degene van de G210 (brandstofgebreksensor)is de ovale stekker met twee pootjes.
deze zonder stekker meten , moet je uitkomen op 1. branstof in stuwhuis op pijl dan is de weerstand ca 430 ohm 2. is het brandstofpijl in het stuuwhuis te laag dan is de weerstand ca 100 ohm. Wordt er 0 of een oneindige weestand gemeten is er sprake van een kortsluiting of een onderbreking in de sensor (in de tank)
Even meten en meten is weten grhenk

hamalipa (0) PRO, 18 jaar geleden

Het euvel is verholpen,er bleek in de aanzuigleiding van de opvoerpomp in de tank op een soort snelkoppeling een rubber ring te ontbreken waardoor hij vooral bij een halfvolle of lege tank lucht kon aanzuigen.
Een ieder bedankt voor het meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.