Audi A3: geluid distributieriem?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: ASZ

Bij deze motor heb ik vandaag de DB riem en waterpomp + spanrol vervangen. na dat ik alles gemonteerd heb, gestart nu zit er op stationair draaien een bijgeluidje in. Niet goed te horen, maar komt precies wel bij distributie af. vreemd alles is toch nieuw, lijkt me ook goed gespannen met een boortje van 5 mm. bij warme motor wordt het precies minder. Iemand dit al vaker meegemaakt? enkel op stationair hoor je iets? ook niet constant, meer zo fweep, fweep, fweep, en zeker niet hard. zonder multiriem doet deze het ook?? Klant wist ook niet of de motor het al eerder had. Greetz

ERwin_jah

Geplaatst door ERwin_jah (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

ja deze geluidjes hoor je inderdaad wel vaker bij nieuwe riem zetten,heb je hem niet te strak gespannen dan krijg je dit, het zingen van de riem.

ERwin_jah (0) PRO, 12 jaar geleden

volgens mij heb hem niet te hard gespannen, kan dit wel nog eens controleren. Klant heeft hem meegenomen en heb gezegd dat die woensdag terug moet komen. ga dan de spanning na kijken. dit geluidje kan dit kwaad overigens?? Greetz heb al veel riemen gelegd, maar dit is dus echt de eerste waar ik het bij hoor. Greetz

A Wouters (0) PRO, 12 jaar geleden

Wel link om de klant zo weg te sturen, laat hem anders is lopen zonder de kappen misschien loopt hij ergens tegen?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het echt dat "huil" geluid is wat je hoort dan is dat normaal, hebben ze allemaal net na het vervangen van de riem en gaat vanzelf weer weg, maar neem het anders eens op dan weten we het zeker want we hebben nu niets gehoord dus eigenlijk zou het ook iets anders kunnen zijn maar ik denk het niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.