Audi A3 1998: haarscheurtjes in remschijven

Bouwjaar: 1998

Ik ben afgelopen weekend een a3 wezen bezichtigen. Omdat ik gehoord had dat de remschijven wel eens aan vervanging toe zijn heb ik hier extra op gelet. Wat me opviel was dat in bijde achter remschijven haarscheurtjes zaten. Van het hart van de schijf naar de buitenkant. Alleen achter, aan de remschijven voor was niets te zien.
De auto was de dag daarvoor apk goedgekeurd, dus ik kan eigenlijk aannemen dat geen probleem is. Althans niet voor de apk, dus ik neem aan dat het veilig is. Toch wil ik hier nog even navragen of deze haarscheurtjes een probleem zijn of kunnen worden?

willemhs

Geplaatst door willemhs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

23 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Willemhs, wat denk je zelf? Haarscheurtjes in een remschijf, zou dat veilig zijn? Denk het NIET !!!!
En als jij denkt dat een auto met verse apk ALTIJD veilig is, heb je het mis. De ene keurmeester is wat serieuzer in zijn werk dan de andere en misschien is de nieuwe apk wel het lokkertje voor de verkoop? Bovendien is de APK een jaar geldig maar dit betekent NIET dat je er gedurende 1 jaar geen onderhoud aan hebt! Maar zijn het wel haarscheurtjes die jij gezien hebt...? Zijn het niet de afdrukken van de remblokken?
Indien het wel degelijk haarscheurtjes zijn, kun je je afvragen wat de algehele staat van deze auto is en wat de keurmeester nog meer "over het hoofd gezien heeft"...........

willemhs (0), 18 jaar geleden

Het zijn niet de afdrukken van de remblokken, het waren echt haarscheurtjes.
Ik ken iemand die werkt in een mercedes garage, hij vertelde dat ze daar een schadeauto hebben staan die ook (veel) haarscheurtjes in de remschijven had. Hij had dit laten controlleren, maar het scheen geen enkel probleem te zijn. Vandaar de vraag hoe dit bij de A3 zit, komt dit vaker voor? moeten ze ondanks de verse apk toch vervangen worden?

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

rare mensendie zo,n auto goed keuren.laat er eerst nieuwe schyven opzetten voor je tot koop over gaat. vraag of bv. deanwb de auto mag keuren. je zult het antwoord vinden in hun antwoord succes

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

een ANWB keuring is niet meer dan een uitgebreide APK.. ook de anwb geeft geen enkele garantie op hun bevindingen, staar je niet blind op die mooie boter briefjes..

paul,

Santa (0), 18 jaar geleden

Haarscheurtjes in remschijven als normaal bestempelen.....
Dan kun je ook wel je remblokken gaan invetten om het piepen tegen te gaan....... Pffffffffffff !!

willemhs (0), 18 jaar geleden

okay, vervangen dus.
Ik zie op autopartsonline.nl dat een set achterremschijven maar 48 euro kost.

Santa (0), 18 jaar geleden

Daarom! Voor dat geld kun je toch geen ellende hebben.....?? Gewoon een nieuwe set incl. blokken erbij afdingen. Kijk dan ook ff naar de voorste schijven en blokken.....

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Jongens toch, Even voor alle duidlijkheid: Het is ten strengste verboden om een auto goed te keuren met scheuren in de schijven. Er wordt in de apk niet gerept over de grootte van de scheuren, het is gewoon verboden! Einde discussie.

Sytze

Santa (0), 18 jaar geleden

Dat ZEG ik, GAMMA...!

willemhs (0), 18 jaar geleden

ik heb het zojuist nagevraagd aan een apk keurmeester. haarscheurtjes is geen reden tot afkeur. het is dus toegestaan voor de apk. wel raad hij me aan om ze toch te vervangen.
en voor 5 tientjes ga ik natuurlijk geen risico lopen.

iedereen bedankt voor de reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

willemhs! LUISTER EVEN GOED!!!! Welke apk hapsnurker heeft je dat verteld????! Let op:in de apk-bijbel staat het op tabblad 3, art. 5.2.31 lid c, en zegt het volgende: onderdelen van een reminrichting mogen niet zijn beschadigd, gescheurd of gebroken.

Het moet potdorie niet veel gekker worden. Scheuren in de remschijven goedkeuren............
........het staat er toch echt!!!

Sytze

willemhs (0), 18 jaar geleden

Ik had naar een willekeurig apk station gebeld, en de vraag gesteld. Mij werd verteld dat voor de apk alleen roest en een te dunne remschijf tot afkeur kunnen leiden. Wel raade hij me aan ze toch te vervangen, omdat dit vroege voortekenen zijn voor het barsten van de schijf.
Maargoed, wel of geen afkeur tijdens apk, als ik de auto koop is het eerste wat ik doe de schijven vervangen.

Bedankt.

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

het klopt wel, dat haar, of oppervlaktescheurtjes gewoon mogen, heb het gisteren nagevraagd bij een rdw steekproefcontroleur. Bij vrachtwagens is dit een serieus probleem, en na testen blijkt dat het geen kwaad kan.

Of het goed is, is weer een heel ander verhaal, en zelf zou ik er ook niet prettig meer in rijden, maar er staan wel meer kronkels in de apk wetgeving.

groeten Marcel

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

marcel....

bind je niet vast op die uitspraak van de rdw steekproef controleur... laat hem dat ff aanwijzen in de APK-bijbel... kun je lachen.. wat de man stellig beweert kun je namelijk nergens terug vinden..

paul,

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nogmaals, scheuren mogen niet. Dunne remschijven zoals eerder genoemd, mogen wel degelijk! Vreemd toch hoe iedereen zijn eigen regels maakt. Mensen de regels staan keurig in een boek, gebruik dat nou toch eens! En die kronkels? Bij mij is het gewoon zwart wit. Het is een wetgeving en die is zo goed als sluitend. Er is een rode streep bij de apk, het is tot daar en niet verder, as simple as that!
En ALLES staat in het boek!!!

Sytze

Santa (0), 18 jaar geleden

Toch mooi dat een GESCHREVEN woord van een onbekende toch zwaarder kan wegen dan het GESPROKEN woord van een RDWsteekproefcontroleur (mooi Scrabble-woord!).
Sytze, wat ben JIJ DEZE KEER heerlijk rechtlijnig....! ;)

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat is een steekproefcontroleur? Hoe kun je die bereiken? Hou toch op! Je kan alleen bellen met 0900 zrdw. En dan krijg je zo'n apk kwibus uiteindelijk aan de lijn, die de zelfde opleiding als mij heeft gehad, alleen dan in een kwart van de tijd! Bel nog maar eens, krijg je weer een ander antwoord. Vraag gelijk ff of ze het ff willen faxen! Mijn faxnummer is 058-2662703. 24uur per dag bereikbaar! Ga ervan uit dat ik deze week het bericht in huis heb zwart op wit, dan kan ik direct daarna mijn excuses even aanbieden! Maar alleen NADAT ik het zwart op wit heb. Dus geen verhaaltjes van die en die zei het geloof ik! Praatjesmakers zijn er al genoeg. Als ik mis ben prima, alleen ff bewijzen!

met vriendelijke groet!

Sytze

ps. heb nog even telefonisch contact gehad met RDW, en het dus gewoon zoals ik al zei, een afkeur! Vrachtauto's is een heel ander verhaal, maar daar ging het hier niet over.

Santa (0), 18 jaar geleden

Sjoch, Sytze, no hie ik deselfde miening as dy en woe dot eiliks hjir delsette, mar ik haw dat toch mar net dien omdat ik al tocht dat in oar it wol skriuwe soe.... Wy lykje toch mear op ienander dan wy sels troch hawwe..?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Wy hawwe beide al in bukje, of bedoelst wat oars?

Sytze

Santa (0), 18 jaar geleden

Hahahaha, ja, dat ek! En wy hawwe ek noch deselfde hierknipper.......

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

ûs mem???

Santa (0), 18 jaar geleden

As DAT sa weze soe, dan sune wy broers weze moatte, Sytze....

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Hwa wit.........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.