Audi A4: Heeft water binnengekregen in motor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

Hallo, ik zit hier met een probleem...

vorige week is hier een hevige regenbui geweest waarbij ik met mijn auto door een grote plas water ben gereden, gelijk daarna viel motor uit en starte niet meer.. ik draaide de sleutel, en hij deed een ´´Tik´´ meer niet, luchtfilter zat vol met water, heb de bougies eruitgedraaid en contact gedraaid om het water uit de motor te krijgen, en hij spoot water eruit.. dit een aantal keren met flinke tussenpauzes gedaan en nu is alle water eruit... heb luchtfilter,bougies,olie,oliefilter vervangen en nu start hij weer..toerental mooi op 800, maar met vermogenverlies en uit beide uitlaten ´´schiet hij lucht´´ net als een kanon die een kogel schiet.. wat kan het zijn ? ik denk zelf aan de onsteking ? bobine ? maar dat verklaart volgens mij niet dat probleem met de uitlaten ?

heb een filmpje en enkele foto´s gemaakt ... valt mij wel op zodra ik de stekker van de luchtmassameter eruit haal dat hij niet meer raar doet bij het uitlaat.. jullie hebben er meer verstand van ..

Hoop op een reactie tegemoet te zien,

Mvg

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=gUWKzhu3W...[/yt]

selando

Geplaatst door selando (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt op 3 cilinders te lopen. Kijk eens naar de ontsteking of de bougiegaten en stekkers niet vol water staan.
Anders compressie (laten) meten. Het zou ook niet verwonderlijk zijn dat er een klep krom is door waterslag.

selando (0), 12 jaar geleden

bougiegaten en stekkers gecontroleert... watervrij.. ik ga hem morgen of vrijdag laten nakijken... ik denk zelf ook aan de onsteking en hoop niet dat er een klep krom is wat eigenlijk ook zou kunnen, misschien wel beide wie weet.. morgen zo niet vrijdag weet ik meer en laat ik het weten ..

bedankt voor je reactie

alfons262 (0) PRO, 12 jaar geleden

ik gok op een kromme drijfstang veroorzaakt door waterslag.

selando (0), 12 jaar geleden

Ja maar met een kromme drijfstang zou hij toch niet starten of heb ik het verkeerd? hij krijgt niet genoeg kracht lijkt me

selando (0), 12 jaar geleden

Oplossing gevonden, auto loopt weer perfect en heerlijk zoals voorheen, na het wisselen van de bougies verkeerde bougiekabels erop aangesloten, nr.1 had ik op nr.2 gezet en bougie nr 2 op nr 1 ... opgelost..

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

ik hoop voor je dat het hierbij blijft. Dan heb je echt heel veel geluk gehad!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.