Audi 80 1993: houdt in bij rijden bij constante snelheid

Bouwjaar: 1993

Bij deze Audi is de inspuitunit compleet vernieuwd, omdat de auto inhield en onregelmatig stationair liep. Ook is de motortemperatuursensor vervangen. De uitgelezen foutcodes gaven aan dat de stationairregelaar (stappenmotor) en de gaskleppositiesensor niet goed fuctioneerden. Hierna liep de motor goed op de binnenwegen, maar op de snelweg als er met constante snelheid gereden wordt, houdt hij nog steeds in. Iemand ervaring met deze of een soortgelijke storing? Kan het probleem ook van de BDPsensor afkomstig zijn, ook al wordt dit bij het uitlezen niet geconstateerd?

Jan

verme209

Geplaatst door verme209 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

leber59 (0) PRO, 19 jaar geleden

Temparatuur zender vervangen ook als ze zeggen dat deze goed is groetjes rob

verme209 (0), 19 jaar geleden

Rob, temperatuursensor was nieuw bij Audidealer vandaan. Probleem is vrijwel gelijk als voor het vervangen. Ook heb ik de ntc waarden gemeten bij 20, 40, 60 en 80 graden en vergeleken met de opgegeven weerstanden bij die temperaturen.
Ik ga er dan ook vanuit dat het probleem hier niet in zit.
dank je voor het meedenken. Nog andere suggesties?
Jan

leber59 (0) PRO, 19 jaar geleden

Massa aansluiting van je ecu verlengen naar je - pool van de accu

verme209 (0), 19 jaar geleden

De Lambdasonde heb ik met de scope het aantal wisselingen per seconde gemeten en dat is 6 x per 10 seconden. Is dit te traag?
Ook als de ECU wordt uitgelezen geeft deze storingscode 282 ( gasklepversteller V60 niet verklaarbaar signaal, sporadisch).
Dit terwijl de auto al weer een poos geen problemen gaf. Ik heb de massa van de ECU en de massa van het gasklephuis met de massa van de accu verbonden. De storing is ongeveer 200 km niet opgetreden en is er nu weer opeens. Toen de motor goed liep kwam de foutcode wel steeds terug na een proefrit.
Jan

verme209 (0), 19 jaar geleden

Lambdasonde vervangen. Nu na ongeveer 300 km rijden is de storing van het inhouden bij constante snelheid weer terug.
De motor doet dit niet constant, maar af en toe. Het maakt ook niet uit of de motor warm of koud is.

Siem Bijman (115) PRO, 19 jaar geleden

Jan, misschien zet de foutcode je wel op het verkeerde been.Is het niet een ontstekingskwestie?Bougiekabels, speling op rotoras of sluiting in Hall-gever?

michel7758 (0), 19 jaar geleden

hoi het probleem kan ik heb zelf ook een audi 80 abt motor gehad.je moet je software aan laten passen dan is het voor 99 procent weg je moet eens bellen met autotechniek de rinsleutel in hoogkarspel die heeft het meer gedaan

janh5107 (0) PRO, 19 jaar geleden

als deze auto nog een "ouderwetse" mechanische luchtmassameter
heeft,kontroleer dan of de vaan niet blijft klemmen in het huis.
J.H

verme209 (0), 19 jaar geleden

motor van de auto loopt nu al een geruime tijd goed. het viel me alleen op dat de storing zich voor deed als de eigenaar met een zeer laag toerental reed, bijvoorbeeld 60 km/h in de 5de versnelling. Ik heb hem geadviseerd sneller terug te schakelen, zodat de motor meer toeren draait als er langzamer gereden wordt. Nadat ik de lambdasonde vervangen had, heeft de storing zich bij mij niet meer voorgedaan. Ik ga er vanuit dat dit het meeste effect gehad heeft. Allen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.