Audi 80 avant: rammelen

Bouwjaar: 1994

hoi allemaal,

deze auto zit een knak in als ik geheel naar rechts stuur en weer terug,schokbrekers zijn vervangen ,toen was het even over ,maar 2mnd later begint het weer.zit aan de rechter kant de vorige keer ook.

en de auto rammeld als ik over een klinkerweg rijd,wat kan dit nu weer zijn ?

alle reacties zijn welkom.

Gr Ron

Ron10327

Geplaatst door Ron10327 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het toplager dat boven op het schokbreker gemonteerd is is waarschijnlijk verrot (letterlijk) Laat de auto eens op de wielen staan en laat een ander het stuur van links naar rechts bewegen terwijl je zelf naar de veer kijkt. De veer bij dit type moet vloeiend meedraaien, gaat ie schokkerig of met knakken dan is het bewuste lager stuk en moet het veerpoot opnieuw uitgebouwd worden om hem te vervangen. Let er wel op dat dit lager niet zonder veerspanners te demonteren is. Vergis je niet in de voorspanning van de veer!!

succes

Angel422 (0), 19 jaar geleden

Wij hebben het probleem ook gehad, maar toen was de hoes van de buitenste homokineet koppeling gescheurd. De auto maakt dan een tikkend/ratelend geluid als je naar één bepaalde kant stuurt.
Reparatie (met aandrijfas in en uit bouwen-dat moet om erbij te kunnen...) ruim 100 euro!
Ik hoop voor je dat dat niet het geval is...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.