Audi 80 1990: slecht lopen bij lage toeren

Bouwjaar: 1990

Mijn oom heeft een audi 80 2.0 (code 3A volgens mij) uit 1990 met een semi-mechanische injectie, (wel een luchtweegschijf, maar ook lambda en klopsensor) met het volgende probleem:
de motor loopt stationair en bij lage toerentallen erg slecht en slaat gauw af, bij hogere toerentallen gaat het een stuk beter, verder is het zo dat als de auto 1 of 2 dagen stil heeft gestaan, het probleem erger wordt.
Als er nieuwe bougies worden gemonteerd is het probleem even verholpen, maar na een maand of 2 begint het weer van voren af aan.
er zijn inmiddels 2 monteurs bijgeweest en de anwb en niemand weet het.
al vervangen zijn de lambdasonde en de hallsensor en volgens de garage was de ontstekingsmodule goed.

is er iemand bij wie een belletje gaat rinkelen? Ik zat zelf te denken aan een te rijk mengsel omdat hij juist bij lage toeren zo slecht loopt en omdat hij blijkbaar heel gevoelig is voor een goede vonk aangezien nieuwe bougies tijdelijk helpen, zou het dit zijn? en zo ja waar zou dat aan liggen?

ik hoop dat iemand hier een oplossing weet, dit probleem speelt al een hele tijd en mijn oom heeft ook geen zin/geld om hem naar de dealer te brengen, zo van: repareer maar wat er stuk is....

oldtimer84

Geplaatst door oldtimer84 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Kenneth-thomas (0), 19 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem gehad (slecht lopen bij laag toerental)het probleem was toen dat de ontsteking twee tandjes te laat stond.Dit is gekomen doordat de distributieriem om een of ander reden is versprongen.Probeer de ontsteking opnieuw te stellen. succes Kenneth

oldtimer84 (0), 19 jaar geleden

bedankt voor je antwoord, ik zal het doorgeven aan mijn oom als het nog niet is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.