Audi A3: Incidenteel slecht starten audi A3

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 automaat

Een lastig probleem, soms als ik de auto uit zet wil hij daarna erg slecht starten dit gebeurt willekeurig en soms een aantal weken helemaal niet. als ik de motor dan start loopt de startmotor prima rond alleen slaat de motor niet aan, hij geeft wel af en toe een slag (plof) maar pakt niet op. Als de motor dan ineens wel aanslaat loopt hij weer alsof er niets aan de hand is., optrekken en alles is gewoon goed. ik denk aan een defecte of vervuilde positie indikator maar welke en waar ??

KJ

Geplaatst door KJ (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Doet hij dit voornamelijk bij warme motor ? Start hij dan slecht als je bv even stopt bij het tankstation, en hem vervolgens probeert te starten ?

Dan kan het eventueel de krukaspositiesensor zijn..Deze heeft als het goed is een grijze stekker, te vinden op het onderblok, tussen radiateur en motor in, naast de versnellingsbak.

Als je een aantal seconden start, maar hij niet aanslaat, zie je de toerenteller dan wel uit de hoek komen ? Anders even uitlezen, dan kun je de sensor bekijken.

KJ (0), 14 jaar geleden

Ja dat klopt voornamelijk met warme motor, dat hij het niet deed met koude motor kan ik me niet herinneren. De toerenteller zal ik bij een volgende keer even in de peiling houden en wat als deze niet opkomt?? Kun je iets aan deze sensor reinigen?????
Ik begrijp dat je de sensor kunt testten met het uitlees programma dus

Dank voor je info

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Meestal als de krukaspositiesensor het probleem veroorzaakt, heb je naast het niet willen aanslaan van de auto geen vonk en ook geen toerentalsignaal, dus tijdens het starten zal de meter in de hoek blijven liggen, Als je hem uitleest en in de meetwaardeblokken naar rpm kijkt zie je precies hetzelfde..

Het starttoerental zal tussen de 250 en 300 liggen ongeveer..

De sensor is niet te reinigen, de enige oplossing zal een nieuw exemplaar zijn, het verwijderen en monteren is zo gebeurt.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.