Audi 80: Inhouden koude motor eerste 100m

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

Was twee jaar opzoek naar oplossing voor inhouden bij koude motor eerste 100m. Heb lamda sonde vervangen, lucht filter, bougie kabels zonder resultaat. Audi monteur wist het ook niet meer. Ben na tip van mijn broer vorige week begonnen om euro98 te tanken (superplus dus) en vanaf dat moment heeft ie niet meer ingehouden bij weg rijden met koude motor. Het lijkt er dus op dat bij een koude motor het octaan gehalte te laag is voor deze motor met 200k km op de teller. Tja het is duurder deze benzine maar je krijgt er dus in dit geval wel wat voor terug lijkt het.

alexander5

Geplaatst door alexander5 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alexander5 (0), 15 jaar geleden

Probleem inhouden nog steeds/weer terug. Ik dacht dat ik de oplossing had met de superplus benzine maar niets is minder waar. Weet iemand misschien hier wat aan te doen. Kan hierover niets terug vinden in de audi forums op problemcar. Klinkt misschien raar maar het lijkt alsof de automatische sjoke (ziet er niet op lijkt mij) te vroeg afslaat waardoor de motor begint intehouden totdat ie (na +-1km) warmer is zodat ie normaal kan lopen en geen extra lucht/brandstof meer nodig heeft. Wat zou dit kunnen zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.