Audi A6: Interieurverlichting schakelt aan tijdens rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Tdi 110 PK

Af en toe schakelt tijdens het rijden de interieurverlichting plotseling aan. Hieraan vooraf hoor je soms een klik van de centrale deurvergrendeling alsof deze zich wil openen. De deuren zijn tijdens het rijden overigens niet automatisch geblokkeerd zoals bij nieuwere modellen wel gebeurt.

Misschien heeft het te maken met het voorportier aan bijrijderszijde. Het is mij opgevallen dat bij het openen van deze deur dat niet wordt weergegeven in het dashboard schermpje en dat de veiligheidsverlichting en instapverlichting onder het dashboard niet aanschakelt als deze deur wordt geopend. De centrale deurvergrendeling werkt wel op alle deuren ook als de verlichting van de bijrijdersdeur niet werkt. Ik heb al eens het paneel van die deur verwijderd en de bedieningsunit eruit gehaald. Hier was niets aan te ontdekken. Wel lukte het op de verlichting te laten schakelen als in aan de bedieningsunit trok.

Heeft iemand ervaring hiermee. Zou dit een kabelbreuk zijn of een (haast onzichtbare) breuk in de sporen in de bedieningsunit. Ik heb VAG-COM 311-2 en een verbindingskabel; iemand enig idee naar welke parameters ik moet kijken of waarmee ik e.e.a. kan controleren?

Bij voorbaat dank

Frank

FrankySaxy

Geplaatst door FrankySaxy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

frank met jou testkast weet ik het niet maar bij de dealer kunnen ze wel de boel uitlezen en vaak zeggen waar het in zit meestal is het een slot want daar zitten de schakelaartjes in mocht het met jou testkast niet lukken dan kun je dit altijd nog in gedachten houden.


groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.