Audi 0: Knipperlichten knipperen te snel.

Beste lezer, onlangs merkte ik dat de knipperlichten te snel knipperden nadat ik e.e.a. aan de diverse verlichtingen in en om mijn auto aangepast had. Ondertussen heb ik naar eerdere problemen en oplossingen gezocht op dit forum; e.e.a. gevonden en gecontroleerd maar tot op heden geen oplossing gevonden. Hieronder komen de mogelijke veroorzakers ,"symptomen" en hetgeen ik gecheckt heb.

Mogelijke veroorzakers:

- Led-verlichting aangebracht in cockpit ( achter de meters voor verlichting en richtingaanwijzers, meer zaten er niet in het zakje van 10 stuks) en in de twee voorste knipperlichten ( buiten ).
- Omdat ik een dezer dagen overstap op (bijna gehele op wat bedrading na) originele xenonlampen heb ik op aanraden van wat mensen de dimlichtschakelaar gebruikt om 2 extra relais aan te sturen zodat de xenonlampen direct vanaf de accu ( pin 30 op centraalrelaisplaat ) gevoed worden. Op dit moment liften de relais mee met het aanzetten van het nog aanwezige halogeenlicht maar bedienen nog geen verbruiker.
- Misschien niet de goede zekering gebruikt....uit nood heb ik hier en daar wat zekeringen met hogere amperages dan voorgeschreven zitten.

Symptomen:

-Te snel knipperen van richtingaanwijzers, gevarenlichten doen het gewoon en als ik een aanhanger aankoppel is alles weer in orde.

Gecheckt :

-Overgangsstekker met microschakelaar van 11 naar 7 polen......heb ik niet maar toch maar het hele zakie even afgekoppelt.
-Wattage van de knipperlichten.....volgens mij niet nodig omdat het eerder (met de leds) wel werkte.
-gloeilampjes van verlichting van richtingindicators terugzet i.p.v de leds i.v.m. eventueel te laag stroom verbruik....ik ben amateur en heb zoiets eens gehoord....
-Extra 2 relais afgekoppelt....volgens mij ook niet nodig (ander circuit?).
-Last but not least......de lampjes zelf gecontroleerd.
-het relais dat knippert ( pinken ? ) eruit en erin voorzover dat helpt.....
-een ander relais op de centraalrelaisplaat eruit en erin dat aanspringt als de verlichting van de gevarenlicht schakelaar aanspringt net iets eerder dan de verlichting van de andere schakelaars die ernaast zitten.

Ook las ik iets over aardingsproblemen, is het niet zo dat een heel circuit uitvalt als het niet geaard is...het mijne is juist over-actief.



Nou ja hele auto uit elkaar en nog niks gevonden...wie weet nog iets

Groeten Thomas

tuinman78

Geplaatst door tuinman78 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

wat voor audi en welk BJ ?


controleer de microschakelaar van je stekker doos goed deze willen nog al eens problemen geven vervang hem desnoods kost je de kop ook niet

tuinman78 (0), 15 jaar geleden

Audi 100 2,5 tdi bj jan 92 Bedoel je dat deze schakelaar in de stekker voor de aanhanger aan de buitenkant zit ? Ik heb wel vaker van die 7-polige opengemaakt en opnieuw van bedrading voorzien maar nog nooit een schakelaar zien zitten, de mijne heb ik echter nooit opengemaakt. Is daar dan nog ruimte voor? En Zoals ik eerder schreef bleef het probleem bestaan toen ik de stekkerverbinding vanaf de achterlichten van de auto naar de aanhangerstekker loshaalde, dit sluit dan toch uit dat het met de kabelboom van de aanhanger heeft te maken. Vandaar dat ik wat heb gepost hier. Bedankt alvast
Gr. thomas

AR 67202 (0) PRO, 15 jaar geleden

ledsjes in de voorste knipperlichten worden door de knipperlichtmodule gezien als kapotte lampjes... probeer eventjes deze terug te qwisselen met echte lampjes...

tuinman78 (0), 15 jaar geleden

Ok ik zal het proberen, terwijl ik mij vaag kan herinneren dat toen ik alleen in linksvoor een ledje had zitten, ie het wel gewoon deed en nadat de tweede (rechtsvoor) erbij kwam het spul ineens in dubbel tempo liep.

Ik ga zo ff controleren bedankt alvast.

tuinman78 (0), 15 jaar geleden

Heb niet gecontroleerd, maar de geschiedenis is anders. Toen ik het spul had vervangen testte ik het met de waarschuwingslichtenschakelaar (galgje) dan blijft de module dus buitenspel begrijp ik. Is het op te lossen door een weerstandje parallel voor de led's te plaatsen ?

Ik had misschien mn zoekopdracht hier anders moeten formuleren.

tuinman78 (0), 15 jaar geleden

Ok andere zoekopdracht en tadaa !! Ga weerstandjes plaatsen. Bedankt voor jullie bijdragen Citroenmonteurtje en AR 67202!!

dutch123 (65), 15 jaar geleden

Let bij deze weerstanden dan wel even op het wattage en de warmte ontwikkeling. Gewone knipperlampjes zijn 25W.
Pak een draadgewonden vermogensweerstand en schroef deze tegen het chassis zodat hij z'n warmte kwijt kan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.