Audi A3: koelfan blijft draaien

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

wanneer ik mijn sleutel uit de contact haal blijven de koelfans draaien, normaal gesproken stoppen ze zodra ik de sleutel uit de contact haal. eerst dacht ik dat het normaal was met dit soort weersomstandigheden, maar 3 kwartier lang bleef hij blazen. heb de stroom kabel van de accu afgehaald voordat die leeg raakt. ik vermoed dat de relais kapot is, maar ik weet niet waar de relais precies zit? kan iemand mij hiermee helpen.
aan de thermostaat ligt het ook niet, blijft constant op 90 graden wanneer de motor warm is. ik heb trouwens wel ECC, weet niet of dit mee te maken kan hebben.
alvast bedankt.

groet,

Leon

Leon6573

Geplaatst door Leon6573 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

omega8258 (0), 17 jaar geleden

Leon, ik vermoed dat je gelijk hebt. volgens mij is het een relais die blijft hangen. Ik denk dat die relais ergens ik de motor ruimte zit of ergens onder het dashboard. persoonlijk zou ik de relais 1 per 1 uit trekken, waneer de fan stopt met blazen heb je de juiste gevonden.

Leon6573 (0), 17 jaar geleden

gilbert, ben bij de garage geweest en hij heeft de stekker bij de relais regelkastje eruit gehaald en weer in en hij doet weer normaal.
volgens de monteur ligt het aan die relais regelkastje die kost 150 euro zegt die.
maar tot nu toe werkt die normaal bedankt voor je reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Even de stekkerverbindingen reinigen met de stekkers, contactprobleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.