Audi A3: koppakking gebarsten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdi dsg

koppakking gebarsten en koelvloeistof komt in cilinder terecht . koppakking wordt vernieuwd maar kan het water in de zuigerkamer schade berokkenen? of aan andere onderdelen van de motor . Is het namelijk voldoende om enkel de koppakking te vervangen ?

Robinv

Geplaatst door Robinv (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

robin als je geen waterslag gehad hebt hoef je niet bang tezijn voor meer schade.
de kop moet wel gecontroleerd worden op vlakheid.
als er niks aan de koppakking tezien is zou het nodig kunnen zijn om de kop aftelaten persen ; maar meestal is dat niet nodig.

groetjes jan.

Robinv (0), 17 jaar geleden

[quote=jan T]robin als je geen waterslag gehad hebt hoef je niet bang tezijn voor meer schade.
de kop moet wel gecontroleerd worden op vlakheid.
als er niks aan de koppakking tezien is zou het nodig kunnen zijn om de kop aftelaten persen ; maar meestal is dat niet nodig.

groetjes jan.[/quote]
Bedankt Jan het is al een hele geruststelling. Heb inderdaad geen waterslag gehad. Hij is nog in garantie trouwens. Men zal een nieuwe plaatsen.
Ik vraag mij toch af wat aan de oorzaak ligt van het probleem. Er zit namelijk een barst in. Ligt het aan mijn rijstijl? Ik doe lange afstanden aan hoge snelheid en vrij sportief. Het is niet iets wat ik gewoon ben van een audi. Mijn vorige Bora's en Passats trapte ik ook altijd op de staart en nooit het minste mankement.

Enig vermoeden?

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

robin het komt wel meer voor maar niet overdreven veel en het zal wel met de rijstijl samen hangen maar hij zou daar tegen moeten kunnen het enigste wat jij moet doen is voordat je flink er vandoor gaat hem eerst rustig laten warm worden.
het is natuurlijk een pittig ding en dat zal er ook mee temaken hebben.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.