Audi A4: Koelwater komt niet op temperatuur.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 Turbo

Koelwater komt niet op temperatuur omdat de ventilator blijft doordraaien. Soms komt de aanwijzer op het dashboard even in zijn bereik om daarna onder in te blijven ( temperatuur <= 70 graden). Normaal zou dit 90 graden moeten zijn. Mogelijk heeft dit verband met de airco.

H.B.Dijkstra

Geplaatst door H.B.Dijkstra (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Luiehond (0) PRO, 17 jaar geleden

Hmmmm, heb je hem 2e hands gekocht toevallig? Op het aircosysteem zit een schakeling die de fan aanstuurt zodra de airco ingeschakeld is. Dit voorkomt een te hoge temperatuur van het koudemiddel, en dus een te hoge druk in het systeem. Soms gaat zoiets wel eens kapot. Daarvoor hebben wij een systeem met relais uitgevonden dat de fan begint te draaien zodra de auto op contact staat. Maar dat gebeurt bij mijn weten alleen bij fiat's.... Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat dat bij een Audi gebeurde... Verder zou natuurlijk het thermokoppel (die de vin voor het normale koelsysteem aanstuurt dus) ook wel eens kapot kunnen zijn. Maar verder onderzoek is dan nodig...

m.vr.gr.
Sjoerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.