Audi A3: koppeling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdi

Hebben een problem met de koppeling, bij filerijden kan op een gegeven moment niet meer geschakeld worden. Als je de auto in de vrij hebt staan en hem dan in de 1e versnelling wilt zetten, wil hij er niet in ook niet als je probeert om hem in de 2e versnelling te zetten. Het is dus net of de koppeling niet goed vrijkomt. Als je gewoon rijd heb je nergens last van. Koppelingsvloeistof is al vervangen. Er komen geen rare geluiden uit de koppeling en ook trilt hij niet bij optrekken of iets dergelijks waardoor het mij uitgesloten lijkt dat het aan het massa-vliegwiel ligt. ook zijn er geen lekkage's waardoor de koppeling gaat kleven. Heeft iemand dit al eens meegemaakt?

Arend

booter

Geplaatst door booter (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

harry folkers (0) PRO, 11 jaar geleden

is je pomp bij het pedaal niet inwendig lek

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Test het volgende . Zet de bak in maakt niet uit welke versnelling met draaiende motor. Wacht nu zonodig enkele minuten af. Gaat nu de wagen vanzelf rijden, met de voet nog steeds op het pedaal , dan is er een vloeistof lekkage.
Is er geen lekkage bij /onder de motor te zien dan is de cilinder bij het pedaal de oorzaak !
Succes.

moderator pc forum (0) PRO, 11 jaar geleden

[b] Beste Booter, vergeet niet om de oplossing ook te vermelden. Degene die helpt bij het oplossen van een probleem hoort graag hoe het is afgelopen![/b]

sampa (0), 10 jaar geleden

Ik heb een vraag voor jullie .mijn Audi a3 wil niet in de versnelling
als de motor loopt doe ik hem uit dan wel
en waar zit de hydraulische koppelingsbediening kan dat de oorzaak zijn

booter (0) PRO, 10 jaar geleden

Moet inderdaad nog antwoord geven wat nu de oplossing was.

Hebben er een nieuwe koppelingsset met 2 massavliegwiel ingezet en is nu klaar. Tot nu toe geen problemen meer mee gehad.

booter (0) PRO, 10 jaar geleden

Beste Sampa,

Als ik jouw probleem beluister denk ik dat de koppeling niet meer vrijkomt dus moet dan waarschijnlijk in de bediening zitten, bij onze audi zat er een cilinder op de versnellingsbak en 1 aan het pedaal. Maar weet niet of dit bij jouw ook zo is. Als je tot vervanging overgaat zou ik gelijk beide doen, dit doen we meestal.
succes

Groeten Arend

sampa (0), 10 jaar geleden

ik denk dat het probleem is opgelost
hartelijk bedank

moderator pc forum (0) PRO, 10 jaar geleden

@ Bedankt voor je feedback booter

@ sampa, beetje flauw om eerst in te breken op iemands topic en dan niet eens de oplossing te vermelden. Hoop dat je dat er ook nog eventjes bij vermeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.