Audi A3: Koppeling Problemen ( koppeling vervangen)

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Probleem: Auto gaat/ging moeilijk in zijn 1 en achteruit, nijging om te kruipen tijdens stilstaan. Pook die vast bleef zitten in zijn 1 en achteruit. Koppelingpedaal die trilt tijdens het rijden etc.

Door verschillende garage's is het probleem vastgesteld: Vliegwiel. Nu heb ik koppeling, vliegwiel en drukgroep laten vervangen. 2 dagen ging het goed, totdat ik gisteren het gevoel kreeg dat hij tijden stilstaan nijging heeft om te kruipen. En ja na 50 km weer het zelfde probleem. De auto schakelt moeilijk, ( niet zo erg als voorheen, maar toch heb ik het gevoel dat hij moeilijk schakelt in zijn 1 en achteruit.)

Terug gegaan, hij kon nog alleen de koppelingcilinder verwisselen en anders wist hij het zelf ook niet meer. koppelingcilinder laten vervangen maar het probleem blijft hetzelfde!

Iemand die het weet wat het kan zijn? Koppeling vliegwiel drukgroep en koppelingcilinder laten vervangen, en heel wat euro's verder.

A3Sportback

Geplaatst door A3Sportback (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erwinvn (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je geen axiale speling op je krukas? Als de krukas te veel heen en weer beweegt kunnen deze problemen ook voorkomen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Schakelt hij wel goed naar de 1 en achteruit als de de motor niet loopt ?

Dan zou het alsnog in de koppeling kunnen zitten..

A3Sportback (0), 14 jaar geleden

erwinv: Dat zou ik niet weten eerlijk gezegd.

Stefan84: Hij schakelt idd gewoon goed als de motor niet loopt..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.