Audi A4: Koppeling trapt niet meer vrij (2) 1.9tdi 66kW

Bouwjaar: 1998

Omdat de cilinders van de koppelingbediening goed lijken te werken heb ik toch de versnellingsbak uitgebouwd. Op het eerste gezicht leek er niets kapot, maar toen ik de drukgroep verwijderde viel er een aluminium? propje naar beneden. Bij het bekijken van het vliegwiel blijkt deze uit 2 gedeelten te bestaan (2 massa vliegwiel) Het propje dat eruit viel lijkt een soort klinknageltje te zijn die deze 2 gedeelte op elkaar houdt. In het totaal bleken er 5 van de 6 klinknageltjes afgebroken te zijn maar deze zaten nog los in het vliegwiel. Vraag is dit te repareen of moet het complete vliegwiel vervangen worden en wat kan de oorzaak hiervan zijn? (240.000 km)

Leo

Leo6500

Geplaatst door Leo6500 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Leg hem maar bij de dealer op de toonbank en haal een nieuwe, is een veel voorkomend probleem dat het 2 massa vliegwiel overlijd. Zou bij deze km stand trouwens wel meteen keerringen priseas en krukas, en koppeling/drukgroep vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.