Audi 0: koude start

Brandstof: LPG, Motorcode: v6 2.4

Mijn Audi a6 wil met koude motor niet starten,maar als ik remreiniger (wat zeer vluchtig is ) in het vacuum slangetje spuit start hij direct en loopt hij zonder problemen,je kunt hem daarna ook weer gewoon starten tot dat hij weer koud is dan heb ik het zelfde probleem weer......de volgende onderdelen heb ik al vernieuwd:benzinepomp,bougie s,temperatuursensor.
vrgr Bernhard

bernhard a6

Geplaatst door bernhard a6 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

probeer eens een injectorreiniger bij de benzine, je auto start op benzine, maar gaat na een paar seconden over op lpg

Slecht werkende injectoren = slecht starten.

Spul bij benzine doen, en na warmrijden eens effe flink op zijn staart trappen( op benzine, anders heeft het geen nut)

Groeten Marcel

bernhard a6 (0), 16 jaar geleden

Als hij eenmaal loopt loopt hij zonder problemen op benzine,als ik hem uitzet nadat ik hem warm gereden hebt kan ik hem na twee uur stil staan zo weer starten, ik heb het probleem na 5a6 uur stilstaan.

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

juist, dat is ook je probleem

de goede werking van je verstuivers, wordt het meest op de proef gesteld bij een koude motor, hoe kouder de motor, hoe beter de verstuivers moeten zijn om de brandstof goed te vernevelen, voor een vlotte start.

Omdat je meestal op lpg rijdt, hebben je verstuivers te lijden onder vervuiling. Je probleem zal nu in het beginstadium zitten. In elk geval is het de moeite van het proberen waard. Een flesje reiniger kost niet zoveel, en baat het niet, schaad het ook niet.

Groeten Marcel

bernhard a6 (0), 16 jaar geleden

Het probleem is eigenlijk 2 maanden terug begonnen,toen is mijn benzine leiding die op de benzine pomp zit lek geraakt,die heb ik toen vernieuwd met een universele leiding,omdat de origenele slang niet verkrijgbaar was (moest dan complete benzinepomp aanschaffen iets van 380 euro) maar dat ik die slang gemonteerd hebt liep hij ook weer goed en het starten ook.Maar na een week begon het slechte starten s morgens,dus de boel weer uit elkaar gehaald toen zag ik dat nieuwe slang was vergaan aan de buiten kant door de benzine,dus heb ik als nog een nieuwe benzinepomp gehaald,maar hij blijft slecht starten.

Rosse (0), 16 jaar geleden

Het ziet er dan niet goed uit voor je verstuivers. Je niet originele slang is opgelost door de benzine, en dus ik veronderstel dat dat opgelost rubber niet echt leuk is voor verstuivers...

bernhard a6 (0), 16 jaar geleden

morgen laat ik ze ultrasoon cleanen,dus afwachten

bernhard a6 (0), 16 jaar geleden

Ik heb ze laten cleanen,en hij starte weer als nieuw
Marcel mijn dank is groot. vrgr bernhard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.