Audi 0: Trilling na verlagen

Ik heb mijn A6 Avant 2.5 TDI van 2002 recentelijk van 18" BBS/Michelin voorzien. Daarna bij mij in de buurt door een autobandenspecialist (een van de grote) laten verlagen met Eibach veren. Ziet er perfekt uit, rijdt lekker strak (18" op zich was al fijner dan het wel heeeel erg 'zompig' comfortabele 16", nu is het nog wat harder maar dat kan prima). Auto is door de autobandenspecialist ook uitgelijnd - ze waren er al bij al wel een uur of 4 mee bezig. Op zich ben ik perfekt tevreden met het resultaat wat looks en (behoud van) comfort betreft.

Alleen... na de verlaging voel ik bij 90-100 km/h een trilling in het stuur. Het lijkt van het rechtervoorwiel te komen want bij een linkerbocht wordt het duidelijk sterker, bij een rechterbocht verdwijnt het. Voor het verlagen had ik nergens last van.

Vraag: kan door onjuist uitlijnen of terug monteren van de (voor het verlagen) losgemaakte voorwielophanging een trilling ontstaan?

Ik heb de neiging de voorwielen opnieuw te laten balanceren maar heb eigenlijk geen zin in die kosten omdat ze splinternieuw zijn en ik voor het verlagen geen last had van die trilling. Wil teruggaan, maar weet niet goed wat mijn verhaal moet zijn (tenzij er een loodje afgeschoten is bij montage, maar daar kan ik niks van constateren op de velg).

Geen idee wat ik hiermee moet - kan iemand me advies geven?

Geert3482

Geplaatst door Geert3482 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

ophanging onder spaning
vastgezet met wieltjes in de lucht
beginnend wiellager of homokineet
krom naafje

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

of een band die zich iets is gaan zetten op de velg en daardoor iets verdraaid is....

her balanceren is in de meeste gevallen gratis/service..gebeurt wel vaker dat de band zich zet op de velg en daardoor iets verdraait en dat daar door herbalanceren noodzakelijk is.

even mee terug dus..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.