Audi Q7: laadstroom

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 4200, Vermogen (kw): 257

Hallo, we hebben een audi q7 die niet goed oplaadt. Als ik direct op de dynamo meet dan meet ik 14 volt bij draaiende motor. Als ik op de opstartpunt links meet is het 13.9 volt. Meet ik op de accu dan is het 12.5 volt. Ik heb via het opstartpunt een startkabel gezet direct op de accu maar zodra je m erop zet is het nog maar 12.5 volt op de accu. via de computer geeft die ook aan dat die 12.5 volt laadt. waar kan zoveel weerstand in zitten zodat de accu niet goed oplaad. bedrading heb ik volgens mij zo uitgesloten. Accu is vervangen. alvast bedankt.

groeten ed

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Q7? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 4 jaar geleden

Wat meet je voor spanning op het opstartpunt als je de startkabel op de accu zet?

En als de weerstand niet in de pluskant zit, kan het probleem ook in de minkant zitten. Wat meet je voor spanning tussen de minkant van de accu en de massa (meestal de steun) van de dynamo bij draaiende motor?

Siem Bijman (140) PRO, 4 jaar geleden

En er zit misschien een accu in die door de computer wordt gemonitoord en dan is het misschien nodig om een "originele" accu te monteren die wellicht ook geprogrammeerd moet worden.

Zie bv de Column van Atte Roskam hierover: https://problemcar.nl/columns/startstops...

at (10) PRO, 4 jaar geleden

Deze auto heeft geen start/stop maar wel batterij regulator systeem(61). Daar zitten geen foutcodes in en er staat bij dat deze niet gecodeerd kan worden, zie foto. Ik heb een Bosch accu gemonteerd(niet origineel).

at (10) PRO, 4 jaar geleden

De originele accu(000 915 105 dl) wordt aangeven 110ah 520a. Als ik m via onze leverancier omnummer dan kom ik op de bosch accu 110ah 920a. De en cca maakt toch niet uit voor het batterij regulator?

Siem Bijman (140) PRO, 4 jaar geleden

Zou dan goed moeten zijn,maar ben ik niet echt in thuis. Maar heb je de metingen nog kunnen doen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Q7 of stel zelf een nieuwe vraag.