Audi A4-Avant: Lampje ESP gaat branden en tegelijkertijd gaat motor inhouden.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 100 pk.

Hallo,
Een klant van ons heeft een Audi A4 Avant TDI 100 pk (AVB motor) waarvan soms tijdens het rijden het lampje ESP gaat branden en tegelijkertijd de motor gaat inhouden. Ook tijden het rijden schokt de auto een beetje. We hebben de wagen uitgelezen en hij geeft volgende foutcodes: 18265 = belastingsignaal foutmelding van motorregelapparaat. 19561 = omschakelklep inlaatspruitstuk stelklep onderbreking kortsluiting. 18074 klep voorpompverstuiver cil. 1 N240 elektrische storing.
We hebben de stekkertjes op de pompinjecteurs al wat vaster geknepen, van de elektrische klep die de omschakelklep in het inlaatspruitstuk aanstuurt was een kabeltje over, dit hebben we ook hersteld. We hebben ook het dieselfilter vervangen maar het probleem blijft.
Die foutcode 18265 kan die iets met het probleem te maken hebben?
Groeten, Frank en Ilse.

Ilse

Geplaatst door Ilse (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Wat waren de correctiewaarden van de verstuivers..??

Gr. paul

Ilse (0) PRO, 15 jaar geleden

Woensdag komt de wagen terug binnen, zal ze dan nakijken.
Groeten, Frank.

Ilse (0) PRO, 15 jaar geleden

We hebben vorige week de kabelboom van de pompinjecteurs vervangen en vandaag heeft de klant gebeld dat hij sindsdien geen problemen meer heeft gehad, dus vermoedelijk is het probleem opgelost.
Groeten, Frank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.