Audi 100: lang hoog toerental motor na (koude) start

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 cc

Al een tijd lang blijft de motor na (koude) start op een hoog toerental doorrazen. Als de motor wat warmer is wordt het razen wel wat minder maar is volgens mij niet normaal. ( Soms denk je dat ie wil opstijgen)De monteur waar de Audi in onderhoud is heeft het probleem wel getracht te verhelpen maar is niet helemaal gelukt. Volgens hem is de carburateur met automatische choke moeilijk af te stellen, had ook iets met koelwater te maken of iets dergelijks. Iemand een idee wat het (afregel)probleem kan zijn ??

Dirk48

Geplaatst door Dirk48 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Roger10 (0), 15 jaar geleden

Misschien is de termostaat wel stuk en duurt het te lang eer de motor op temperatuur komt,als deze al op temperatuur komt,maar moeilijk af te stellen is deze motor zeker niet. Misschien kun je het koelsysteem wel eens spoelen met een cleaner zodat alle leidingen en kanalen zuiver zijn zodat een goede doorstroming van koelvloeistof mogelijk is!

Dirk48 (0), 15 jaar geleden

Bedankt Roger, waat zit die thermostaat bij de Audi 100 precies en hoe kan ik deze testen, gewoon in een pan met warm/kokend water ? Cleaner zal wel gewoon bij een auto(onderdelen)shop te koop zijn neem ik aan ?

Roger10 (0), 15 jaar geleden

De termostaat zit achter een dekseltje met een waterslang onder de waterpomp ,en om de termostaat te testen,dat kan in een pan met warm water maar dan moet je ook een termometer hebben die tegen deze hoge temperatuur kan anders weet je nog niet op hoeveel graden de termostaat opent,maar ik zou eerst het koelsysteem cleanen alvorens iets los te draaien en die producten zijn bij iedere goede onderdelenshop te koop!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.