Audi A3: low level alarm

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Omdat ik al langere tijd met een laag nivo benzine zit, heb ik vandaag de benzinepomp unit maar eens uitgebouwd. Hieraan kon ik niets vreemds zien. Dus maar weer terug gebouwd. Weet iemand waar deze melding wegkomt wat de oorzaak is? Hij komt in beeld als de tank meter half leeg aangeeft

chrissie1

Geplaatst door chrissie1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Maar de meter staat dan op de helft, klopt dat dan ook in werkelijkheid? Of kan je gewoon doorrijden totdat de meter zelf op low staat? (en dus met lampje al vanaf halve tank).

chrissie1 (0), 10 jaar geleden

meter geeft de goede waarde aan. alarm melding komt dus veel te vroeg. Ik vraag me ook af waar de sensor zit.

voyager (0), 10 jaar geleden

bij de vlotter, even naast de brandstof pomp.

chrissie1 (0), 10 jaar geleden

Deze heb ik gedemonteerd. Maar niets aan kunnen zien. Er gaan 2 draadjes naar de regelbare weerstand waar niest van slijtage oid aan te zien is.

chrissie1 (0), 10 jaar geleden

Ik heb deze doorgemeten maar de weerstand doet het nog over het hele regelgebied. Kan het zijn dat er anders in het systeem iets zit wat bij een bepaalde weerstand iets moet doen maar dit niet goed doet?

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik weet niet zeker bij jouw bouwjaar maar wanneer dat lampje brand berekend je instrumentenpaneel. Bij de nieuwere wagens kun je "reserve" inleren in je instrumentenpaneel dmv tank leeg halen, dan 7 liter erin doen en dan doorgeven met de testkast aan instrumentenpaneel dat dit het moment van lampje moet zijn. Kan zijn dat dit niet juist geprogrammeerd staat of dat er een soortgelijke eiking een keer niet goed is gegaan oid.
Maar als hij eerst gewoon goed aangaf en nu opeens niet meer dan denk ik probleem in instrumentenpaneel zelf omdat de wijzer juist blijft aangeven en het lampje niet en deze 2 krijgen hun info van die vlottermeter. Maar toch zou ik eerst de vlotter vervangen voor de zekerheid want als deze soms toch verkeerde waardes doorgeeft dan reageert de meter niet zo snel daarop maar het lampje wel.

chrissie1 (0), 10 jaar geleden

de vlotter maakt deel uit van de brandstofpomp. Moet dan de hele unit vervangen worden of het plaatje waarop de weerstand zit? Overigens hoe het onstaan is, is me onbekend. Het was al zo toen ik hem kocht.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Die vlotter kan je eraf schuiven als goed is, zit vastgeklikt. Maar blijft apart verhaal, het kan dus (aangezien hij het altijd al heeft gehad) aan meerdere dingen liggen.

chrissie1 (0), 10 jaar geleden

Nee, ik zeg niet altijd , maar zolang ik hem heb en dat is ongeveer anderhalf jaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.