Audi A3: luchtmassa meter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 tdi

ik heb een audi a3 van 2001 met een probleem,
ik heb nu in een half jaar tijd al 4 x een nieuwe luchtmassa meter erop gekregen,en soms met een maand of een paar weken is hij weer stuk ook bij het aflezen geeft hij het aan, maar ook als hij nog wel goed is slaat hij soms in de noodloop,dan zet ik hem stil doe de motor uit en dan weer starten en dan is hij wel weer een paar weken goed,tot dat de luchtmassa meter het weer begeeft,heeft iemand hier ervaring mee wat dit zou kunnen zijn? het is een rode i 130 pk
gr jaap

jp6002

Geplaatst door jp6002 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Dead Silence (0), 13 jaar geleden

Weet je zeker dat het de LMM is? Je turbo is mogelijk een met variabele geometrie waarvan de schoepen vast kunnen gaan zitten en de turbodruk te hoog wordt. De turbo moet dan schoongemaakt worden. Je kan ook een andere LMM proberen. Je hebt er waarschijnlijk een van Bosch, maar Pierburg heeft ze ook en die zijn ongevoeliger voor bijv. vuil en goedkoper. Een andere oorzaak kan zijn dat je auto vieze lucht aanzuigt, waardoor de sensor van de LMM snel vervuild raakt en niet meer correct werkt.

Vermeld even de motorcode, dan weten we wat meer en kunnen we beter advies geven. Kan je de auto uitlezen en aangeven welke foutcodes hij geeft na een noodloop, of zelf een log maken tijdens een rit? Overigens is het heel normaal dat als je de auto uitzet, de problemen (tijdelijk) zijn opgelost.

Audidriver73 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij sommige tdi pompverstuivers moet je geen pierburg maar een originele bosch nemen.
Ik ga mee met dead silence en denk ook de schoepen van de turbo.
Maak eens rijdend een log van je auto met vagcom, kanaal 3 en 11.

Weet je ook de precieze foutcode die opgeslagen was ?

jp6002 (0), 13 jaar geleden

hee jongens super bedankt voor jullie reacties,maar de turbo is al schoon gemaakt en wat de fout code is weet ik niet maar ik ga even vragen wat voor lmm er op zit in ieder geval bedankt voor deze reacties.
gr jaap

de Dokter (0), 13 jaar geleden

Je hebt er toch geen K&N luchtfilter in zitten?
Probeer anders de bedrading en de stekker van de luchtmassameter te controleren (stekkertjes iets meer aanknijpen)

Groeten Jan-Aize

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.