Audi A3 2009: Mechatronic? Lekkage.. Help!

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 92

Onlangs bij de garage geweest omdat mijn auto (weer) lekt, toen werd mij verteld dat dit waarschijnlijk bij de mechatronica zat (de vorige keer bij de keerring). Zelf is mijn kennis in auto's nogal beperkt dus gezien de kosten van het vervangen van dit onderdeel, heb ik nog even gewacht, maar...

Een blijven probleem is dat mijn auto niet direct aanrijdt na het starten. Het lijkt dan alsof hij in neutral staat en moet dan eerst nog een keer de rem indrukken voordat ik vooruit kom. Ik dacht altijd dat dit niet zo'n kwaad kon, maar twijfel daar nu toch aan.

Ook blijkt nu, dat hij in reverse soms hetzelfde doet, dit heb ik eerder nog niet gemerkt maar nu met testen wel blijkt.

Heeft iemand een idee van wat dit zou kunnen zijn, of dit misschien met een olie lekkage van de versnellingsbak te maken kan hebben, of wat ik hiermee aan moet?

Videos:
https://vimeo.com/632244856
https://vimeo.com/632244911

kayhrl

Geplaatst door kayhrl , lid sinds 7 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Hij lekt dus olie ? dit eerst oplossen , olieniveau moet exact op peil zijn anders gaat het mis , dan is de juiste software zeer belangrijk , zeker na reparatie of langere tijd zonder voeding .

xc70 amsterdam, 4 maanden geleden

Dit heb ik ook gehad, het bleek de mechatronica te zijn. Ik heb het toen laten vervangen bij een DSG service dealer.

check

Beste antwoord, geplaatst door kayhrl, 4 maanden geleden

Het bleek de mechatronica te zijn, door lekkage van olie [kleine capaciteit]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.