Audi A6: Melding 'Bremslicht' op instrumentenpaneel

Bouwjaar: 1999

Heb last van de melding 'Bremslicht' op het instrumentenpaneel van m'n A6 2.5 TDI van feb 1999.
Tijdens een lange rit wil het wel eens verdwijnen, maar de volgende dag is 't weer terug.
Zelf de lampjes vervangen, helpt niet. Zou er ook iets met het 3e LED-remlicht kunnen zijn? De dealer heeft alles doorgemeten, maar helaas zonder resultaat. Volgens de garage zit er niks anders op dan het hele instrumentenpaneel te vervangen (660 euro excl. montage). Pff, ik baal dus als een stekker. Verder zo'n fijne wagen.
Heeft iemand een tip? Is er iemand die zo'n paneel kan repareren of een adres voor me heeft waar ze dit soort klusjes kunnen uitvoeren?
Alvast bedankt voor jullie hulp!

HaKo

Geplaatst door HaKo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

remlichtschakelaar bij het pedaal????? zijn vaker inferieur bij VW/AUDI produkten...

HaKo (0), 19 jaar geleden

Eén van de twee schakelaars is vervangen. Deze gaf overigens geen foutcode... Helaas niet de oorzaak van de Bremslicht melding.

Rick9756 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het instrumentenpaneel krijgt deze informatie van het lampdefekt regelapparaat. Als het nog is als vroeger dan zijn dat 2 draden, eentje voor lampdefekt en de andere voor remlichtdefekt. Het regelapparaat is in de vorm van een dubbel relais onder het dashbooard. of het lostrekken van dit relais de melding laat verdwijnen weet ik niet maar is zeker eens te proberen. Verder zijn er versies voor 3e remlicht en zonder. Als een derde remlicht achteraf is ingebouwd en afgetakt van een remlicht krijg je ook deze problemen. Ik verwacht niet dat het instrumentenpaneel defekt is.

HaKo (0), 19 jaar geleden

Het is heel merkwaardig, maar ik ben de melding al weer een week kwijt! Het enige wat ik gedaan heb is de plafondverlichting boven de achterbank een keer uit en weer aan geschakeld... Dat kan toch bijna niet de oorzaak zijn???

mark7275 (0), 19 jaar geleden

nee is niet de oorzaak dat paneel is ook niet de oorzaak heb je een trekhaak? dan kan de kabelboom de boosdoener zijn!!
stekker vervangen en kabels nalopen
verkeerd aantal wat lampje kan ook
3e remlicht geeft hij ook aan !
slecht contact in de lichtunits+ die van 3e remlicht
kan ook
als laatste kan er nog vocht in zitten

kokkeler (0), 19 jaar geleden

kijk eens of de lamp niet defect is of
als deze het wel doet en het paneel geeft niks meer aan dan zat er hoogswaarschijnlijk gewoon vocht in de lamp was het destijds regenachtig weer?
en nu weer droog?

dan is dat het probleem geweest haal de gehele achterlichten ereens uit en kijk of het schuimrubber om de lichten wel goed aansluiten met de corosserie

succes ermee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.