Audi A3: Moeilijk aanslaan

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AKL

Ik heb een start probleem met mn Audi A3 8L 1.6 met motorcode AKL, het is alleen als ik de auto een aantal uren heb laten staan.
Wanneer ik de auto dan start gaat de startmotor gewoon rond maar hij slaat niet aan, dit duurt dan ongeveer 10-15 seconden en dan slaat hij stotterend aan. Daarna heeft de auto geen vermogen als je er mee rijdt, komt moeilijk op gang.

Het is net of hij dan op 3 poten loopt want er is amper vermogen. Als de auto dan op bedrijfstemperatuur is en ik hem opnieuw start is alles weer verholpen.

Ik heb de bougiekabels, bobine en bougies vervangen.
Er zitten geen fouten in het storingsgeheugen.

De kvs temp sensor werkt ook goed.

Wat zou dit kunnen zijn?

Exilebear

Geplaatst door Exilebear (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik ga sterk aan de luchtmassameter denken die kwam nog wel eens voor maar zeker ben ik niet. Je kan op het moment van slecht aanslaan de stekker eraf trekken en kijken of dat verbetering geeft, maar voor hetzelfde geld is het de bdp sensor of heel misschien een lekke koppakking maar dat is nu gissen.
Misschien kan je het eens filmen hoe hij doet en op Youtube zetten zodat wij het kunnen horen dat maakt het vaak al een stuk makkelijker voor ons.

Exilebear (0), 12 jaar geleden

Hij doet het niet consequent, maar ik ga proberen er een filmpje van te maken. Zojuist starte hij weer moeilijk, hij slaat dan schokkend aan en het stinkt naar benzine.
Wanneer ik weg rijd is er totaal geen vermogen, ik ben er 500m mee gereden en heb hem opnieuw gestart. Hij sloeg aan na 5-8 seconden maar ik had wel weer vermogen en het stonk niet meer naar benzine.

De BDP sensor is ~1 maand geleden al vervangen.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

We wachten het af.

Exilebear (0), 12 jaar geleden

Weer even een update:

Ik heb vandaag een vrije dag en ben verder gegaan om het probleem te vinden. Ik heb gelijk even een filmpje gemaakt van het starten, wanneer deze lastig aan slaat.

http://www.youtube.com/watch?v=2S5xoo7eZ...

Na wat proberen heb ik de stekker van de luchtmassameter eraf gehaald en geprobeerd om te startebn. Dit is de 2e start poging die je in het filmpje ziet/hoort. Dan slaat de auto gewoon aan, helemaal top zelf. Daarna de stekker er weer op gedaan en het probleem was weer terug.

Ik heb daarna het gedeelte waar de luchtmassameter in zit eruit gehaald en helemaal schoon gemaakt en de stekker verbinding ingespoten met contact spray. Daarna de auto weer gestart en hij sloeg gelijk aan!
Alles weer dicht gebouwd en daarna liep de auto weer prima. Nu kijken of dit het opgelost heeft of dat het probleem er morgen ochtend weer is. Maar dan weten we iig waar we het moeten zoeken.

Ik heb ook nog een filmpje gemaakt van de auto wanneer deze eenmaal loopt.

http://www.youtube.com/watch?v=W6rOVBxio...

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ok mooi, en doet hij het nu nog steeds goed?

Exilebear (0), 12 jaar geleden

Hij doet het nog steeds prima. Alleen komt dit niet alleen door de luchtmassameter. Een luchtspleet bij de krukaspositiesensor (g28) veroorzaakte samen met de luchtmassameter het probleem. De g28 weer goed gemonteerd en de luchtmassameter vervangen. Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.