Audi 80: Moeilijk starten en geen vermogen

Bouwjaar: 1989

Ik heb eergisteren en Audi 80 1600 diesel uit 89 gekocht. Bij de verkoper 2 x geweest. Koude motor(gecontroleerd) startte de auto in 1 keer. Een paar km verder, nadat ik hem opgehaald had hield de auto in en reageerde deze nog het beste door minimaal gas te geven. starten met warme motor gaat nog redelijk, maar wel 5 seconden doorstarten. Koude start vraagt ongeveer een minuut voordat hij moeizaam aanslaat. Inmiddels een nieuw brandstoffilter geplaatst en ontlucht, maar het probleem is ongewijzigd. Wat kan het zijn? het lijkt alsof er lucht in het systeem blijft zitten. Er komen geen bedenkelijke rooksignalen uit de uitlaat.

Erik2791

Geplaatst door Erik2791 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gloeikaarsen al vervangen? Komt er uberhaupt spanning op de rail bij de gloeikaarsen? (bij koude motor, als ie heet is gloeit dit type niet voor)

Steker van temperatuursonde's los dan moet hij zeker 15 seconden gloeien, zie lampje dashboard en meten met testlampje op spanningsrail gloeikaarsen)

Stuk gloeirelais komt ook voor.


Verder mogelijk:

Brandstofpomptiming.
Pissende verstuivers.
Geen compressie door algehele motorslijtage of lekke koppakking (verliest compressie tussen twee cilinders, hoeft geen waterlekkage te geven)

Erik2791 (0), 18 jaar geleden

Hoi Harry, bedankt voor je reactie. Ik vraag me af of ik het probleem bij de gloeikaarsen moet zoeken. Dit zou mogelijk zijn, lijkt me als het enkel om moeilijk starten gaat, maar daarnaast heeft hij ook te weinig vermogen. Onbelast komt hij goed op toeren, maar belast zakt hij weg, helemaal als ik het gaspedaal dieper intrap. Als ik minder gas geef bij een lager toerental pakt de motor dit beter op en dat geldt voor elke versnelling.

Wat ik er nog bij kan vermelden is dat de auto ongeveer 1.5 maand stil heeft gestaan en de tank niet veel inhoud meer had. Het doet mij meer voorkomen als een ontluchtingsprobleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.