Audi A3: motor loopt onregelmatig

Bouwjaar: 2000

Klacht: Motor loopt bij stationair en op alle snelheden onregelmatig.
Voel constant een lichte bibbering vanuit de motor.

Bij de garage een diagnose laten uitvoeren.
Hierbij werd geconstateerd dat het bedradingscircuit van de motor temperatuursensor een te hoge ohmse weerstand heeft (enkele ohms), dit zou de klacht veroorzaken.
Verder onderzoek zou euro 80,00/uur gaan kosten. (geschatte onderzoekstijd 2 tot 3 uur)

Herkend iemand dit probleem, of weet iemand een oplossing voor mijn klacht dan graag een reactie.

some-one

Geplaatst door some-one (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Temperatuursondes van VW en Audi durfen nogal eens stuk te gaan, deze dus vervangen kan geen kwaad (ca 25¤) ook de stekkers eens inspuiten met contactcleaner kan geen kwaad. Klacht dan opgelost heb je 240¤ verdiend, niet opgelost heeft het wat tijd en 35¤ gekost.

succes

Rick9756 (0) PRO, 19 jaar geleden

De temperatuursensor bedrading zal het wel niet zijn. Een paar ohm maakt weinig uit. Ik vraag me wel af hoe een fout van enkele ohms een foutcode op kan leveren. Probeer eens gewoon oudhollands de bougiestekkers of bobinestekkers een voor een los te trekken en kijk op welke cylinder het minste verschil optreed. Kan best een kapotte bougie zijn.

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee rick zo gaat dat tegenwoordig niet meer, bij de meeste gaat het zelfs niet meer omdat er geen bougie kabels meer zijn,Hhans gezien de leeftijd van de auto zou ik er toch maar een paar uurtjes speurwerk door een dealer aan laten besteden voor een goede diagnose,wat is er precies gedaan bij de diagnose tot nu toe?welke motor ligt erin?

Rick9756 (0) PRO, 19 jaar geleden

De bobinestekkers (primair) zijn gewoon los te halen. Ja of nee? Als er 2 bougies op 1 bobine zitten heeft dit natuurlijk weinig zin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.