Audi A3 2004: Uitvallen boordcomputer

Bouwjaar: 2004

Hallo,

Ik heb een nieuwe Audi A3 en ik heb last van vreemd gedrag van de boordcomputer:

Op wisselvallige tijdstippen valt de hele boordcomputer uit. Het schermpje tussen de km- en de toerenteller wordt zwart en tegelijkertijd gaan de displays van de airco zeer fel branden. De boordcomputer dan werkt helemaal niet meer, de automatische verlichting, koplampstelling en dashboard dimmer ook niet meer.
Dit duurt soms een paar minuten, waarna het display ineens pixel-voor-pixel weer zichbaar wordt. De boordcomputer werkt dan wel weer, maar reageert enorm traag op de tiptoetsen.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?

(uiteraard mee terug geweest naar de dealer, en uiteraard werkte het prima op het moment van de diagnose en kon dus geen fout worden verondersteld...)

Cryptic

Geplaatst door Cryptic (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Dead Silence (0), 19 jaar geleden

Dit is vervelend, en ja je hebt altijd dat er geen problemen zijn als je bij de dealer bent.

Wat ik zou doen is toch met klem verzoeken bij de dealer om de auto na te kijken Je hebt nog garantie, en je staat niet zomaar bij de dealer. Bij dit probleem is het stellen van een diagnose nutteloos. Ook erg dom van de dealer, want als de boordcomputer wel functioneerd, worden er geen fouten ontdekt. Ik denk dat ze het moeten zoeken in de interconnectie (verbindingen) in de electronica.

Cryptic (0), 19 jaar geleden

Ik heb zelf al één-en-ander proberen uit te sluiten, zoals de carkit e.d. De auto heeft uiteraard garantie, maar ik heb weinig vertrouwen dat de dealer dit probleem gaat vinden. Omdat het nu steeds hinderlijker wordt, moet er toch mee terug binnenkort. Ik vroeg mij af of het misschien iets zou kunnen zijn dat ik zelf zou kunnen vinden.
Het is een voledig nieuw type auto en wellicht zijn er meer mensen die dit soort kinderziektes hebben ontdekt.
Bedankt voor je reaktie in elk geval!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.